Η ΕΛΒΟ θα φτιάξει τα νέα λεωφορεία για τον νέο ΟΑΣΘ» - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2017

Η ΕΛΒΟ θα φτιάξει τα νέα λεωφορεία για τον νέο ΟΑΣΘ»



Μετά την συνάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη, με τους Δημάρχους της Θεσσαλονίκης για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, πλέον 
οι Δήμοι περιμένουν το έγγραφο κείμενο πάνω στο οποίο θα μπορούν να συνεδριάσουν τα δημοτικά συμβούλια, αλλά και την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, κ. Απόστολος Αντωνούδης, δηλώνει πως η ΕΛΒΟ μπορεί να κατασκευάσει το στόλο με λεωφορεία για τον νέο ΟΑΣΘ, τον δημόσιο φορέα που θα προκύψει δηλαδή από τις κινήσεις αυτές. Όπως αναφέρει στην εκπομπή «Άκου να δεις» της Δημοτικής Τηλεόρασης «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι άνοιξε αυτή η κουβέντα, βασισμένο πάνω στην ανάγκη να αποκτήσουμε καλύτερες αστικές συγκοινωνίες. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και 60 χρόνια. Το υπουργείο λέει πως πρέπει να δημιουργήσουμε ένα φορέα για το σχεδιασμό και τον έλεγχο των αστικών συγκοινωνιών, το Μετρό, τα λεωφορεία, η παράκτια συγκοινωνία, πιθανώς το τραμ, αλλά και τα ΚΤΕΛ». Σύμφωνα με τον κ. Αντωνούδη, «σε αυτό είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συμφωνούν όλοι».
Όσον αφορά το δεύτερο φορέα, αυτό της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών ο κ. Αντωνούδης σημείωσε «η επιλογή του υπουργείου είναι να πάει σε ένα δημόσιο φορέα για τη λειτουργία των λεωφορείων. Έχουμε και καλά παραδείγματα δημοσίου, όπως είναι η Εγνατία Οδός».
Μάλιστα, προχώρησε και σε μία αποκάλυψη, λέγοντας πως «Μην περιμένετε ότι θα δούμε το νέο φορέα να λειτουργεί εντός του 2017. Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες για να φτάσουμε στη λειτουργία του δεύτερου φορέα. Μιλάμε για καινούργιο στόλο, για καινούργια λεωφορεία. Εδώ μπορεί να βοηθήσει η ΕΛΒΟ, κατασκευάζοντας κομμάτι του στόλου. Ένας τέτοιος σχεδιασμός θα βοηθήσει και οικονομικά και κοινωνικά».
Από την άλλη πλευρά, ο Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε πως «λύση για τον ΟΑΣΘ είναι ο ανταγωνισμός και πως δεν χρειαζόμαστε άλλο μονοπώλιο». 
Δείτε τις δηλώσεις στο Άκου να δεις στο βίντεο της TV-100

Δεν υπάρχουν σχόλια: