Σχέσεις με διαφορά ηλικίας... - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2017

Σχέσεις με διαφορά ηλικίας...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ...
Απο την παιδική μας ηλικία όλοι έχουμε ακούσει κατα καίρους τη φράση ''ο έρως χρόνια δεν κοίτα''. Η ερμηνεία της φράσης αυτής είναι αρκέτα διφορούμενη. Τι σημαίνει πως ο έρωτας δεν κοιτάζει χρόνια? Σήμαινει πως ο φτερωτός αυτός άγγελος μπορεί να χτυπήσει με τα βέλη του ακόμη και ανθρώπους που έχουν διανύσει την όγδοη δεκαετία της ζωής τους ή μήπως το οτι να ερωτευτείς δε σημαίνει απαραίτητα πως θα πρέπει να εξετάσεις την ληξιαρχική πράξη γέννησης του ανθρώπου που σε ενδιαφέρει για να δεις αν τα χρόνια σας ''συμπίπτουν''?

 Παίρνοντας ως παράδειγμα την πρώτη εκδοχή, οτι δηλαδή δεν ερωτεύοται μόνο οι 20αρηδες ή 30αρηδες αλλά και άτομα της τρίτης ηλικίας, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι απόλυτα βέβαιο και λογικό. Ποίος καθορίζει, άραγε, το πόσο ενθουσιασμό και λατρεία θα νιώσεις για κάποιον? Το πόσο σημαντικό είναι για σένα να τον νιώθεις κοντά σου? Δίπλα σου? Πάντως σίγουρα αυτός που το καθορίζει δεν είναι τα χρόνια που ''κουβαλάς'' στην πλάτη σου.

Εν συνεχεία, ας πάρουμε ως παράδειγμα τη δεύτερη εκδοχή, οτι δηλαδή η φράση ''ο έρως χρόνια δεν κοιτά'' ερμηνεύεται περισσότερο στο πλαίσιο της αντίληψης πως δύο άνθρωποι για να αγαπηθούν και να ερωτευθούν δεν είναι απαραίτητο να ανήκουν στην... ίδια δεκαετία της ζωής τους!! Όλοι έχουμε αντικρίσει ζευγάρια που η διαφορά ηλικίας τους είναι μεγάλη έως και πολύ.. μεγάλη! Βλέποντας, λοιπόν, μια τέτοια εικόνα το μυαλό του καθενός θα σκεφτεί αυτόματα πως για να είναι αυτοί οι δύο άνθρωποι μαζί υπάρχει μεταξύ τους μια ''σχέση συμφέροντος'', δηλαδή μια σχέση που εξασφαλίζει οικονομική βοήθεια για την γυναίκα που είναι πολύ μικρότερη απο τον σύντροφο της ή επαγγελματικής κάλυψης για τον άντρα που συνοδεύεται απο μια πολύ μεγαλύτερη του γυναίκα! Το ενδεχόμενο αυτό ασφαλώς και στις μέρες μας δεν μπορεί να αποκλειστεί, ωστόσο δεν επαληθεύεται πάντα.

Το μυαλό ελαχίστων θα πάει στο γεγονός πως ΝΑΙ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ. Στη σημερινή εποχή, έχουμε μάθει να υπολογίζουμε τα πάντα με βάση το συμφέρον, να είμαστε καχύποπτοι ακόμα και με τους ανθρώπους που έχουμε πλάι μας και θεωρητικά θα έπρεπε να εμπιστευόμαστε. Τι σημασία έχει αν ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου έχει τα διπλά ή και παραπάνω χρόνια απο σένα? Το μόνο που έχει σημασία είναι το πόσο όμορφα νιώθεις όταν βρίσκεσαι κοντά του.

Ο καθένας, βέβαια, θα αναρωτηθεί πόσο μπορούν να διαρκέσουν τέτοιου είδους σχέσεις. Απάντηση ασφαλώς δεν υπάρχει. Ίσως για μερικούς μήνες, ίσως για πάντα.. Ίσως ο άνθρωπος αυτός-που ναι, μπόρει να έχει την ηλικία του πατέρα σου ή της μήτερας σου-να μπορέσει να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο μέσα απο τις δικές του εμπειρίες και να σ' αγαπήσει τόσο τρυφερά που κανενός άλλου το ενδιαφέρον δε θα μπορέσει να επισκιάσει τη δική του αγάπη!

Ο έρωτας μπορεί να υπάρξει παντού και να χτυπήσει με τα βέλη του τον καθένα απο εμάς. Δεν υπάρχει αταίριαστος έρωτας μόνο προκαταλήψεις και στερεότυπα που γυρνούν την πλάτη στο διαφορετικό, στο μη συνηθισμένο!

Πωλίνα Προ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add