Αυτό το τραγούδι μειώνει το άγχος κατά 65% (μουσική) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2017

Αυτό το τραγούδι μειώνει το άγχος κατά 65% (μουσική)

  To άγχος είναι ένα πολύ κοινό και σοβαρό πρόβλημα. Στις ΗΠΑ επηρεάζει περίπου 40 εκατομμύρια άτομα, δηλαδή το 18% του πληθυσμού. Οι διαταραχές του άγχους μπορούν να αναπτυχθούν εξαιτίας διάφορων παραγόντων, όπως τα γονίδια, η χημεία του εγκεφάλου, η προσωπικότητα και τα συμβάντα στην ζωή κάποιου. Όσοι πάσχουν από άγχος γνωρίζουν πόσο εξουθενωτικό είναι. Τα αισθήματα φόβου και η απώλεια του ελέγχου μπορούν να επηρεάσουν σχεδόν κάθε πλευρά της ζωής το ατόμου. Οι διαταραχές άγχους μπορούν να μειώσουν δραστικά την ποιότητα ζωής εκατομμύρια ατόμων.

Κάποιοι στρέφονται στα φάρμακα. Άλλοι δοκιμάζουν την γιόγκα, τον διαλογισμό, το μασάζ και άλλες τεχνικές χαλάρωσης. Αν και για τον καθένα πιάνει καλύτερα κάτι διαφορετικό, νευροεπιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο τραγούδι μπορεί να μειώσει κατά 65% το άγχος.

Μουσική θεραπεία και άγχος

Οι ερευνητές του Mindlab International στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν για να ανακαλύψουν τι είδος μουσικής προκαλεί το μεγαλύτερο ποσοστό χαλάρωσης. Στην έρευνα ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να λύσουν δύσκολους γρίφους. Η δυσκολία των γρίφων προκαλούσε συγκεκριμένο βαθμό άγχους. Οι συμμετέχοντες συνδέθηκαν με αισθητήρες για να μετρηθούν τα επίπεδα άγχους τος.

Ταυτόχρονα, άκουγαν διάφορα τραγούδια. Οι ερευνητές μέτρησαν την δραστηριότητα του εγκεφάλου, τον καρδιακό παλμό, την πίεση του αίματος και τον ρυθμό της αναπνοής.


Η έρευνα κατέληξε ότι ένα συγκεκριμένο τραγούδι είχε ως αποτέλεσμα 65% μείωση στα γενικότερα επίπεδα άγχους των συμμετεχόντων. Επίσης, οδήγησε σε 35% μείωση των συνηθισμένων σωματικών ποσοστών χαλάρωσης. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι “Weightless”. Είναι ειδικά σχεδιασμένο από τους Marconi Union προκείμενου να προκαλεί χαλάρωση.

Οι μουσικοί συνεργάστηκαν με θεραπευτές ήχου για να σχεδιάσουν συγκεκριμένες αρμονίες, ρυθμούς και χαμηλές νότες. Στόχος ήταν να δημιουργήσουν μουσική που να μειώνει τον καρδιακό παλμό και την πίεση του αίματος του ακροατή, ενώ ταυτόχρονα μειώνει και τις ορμόνες του στρες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η μουσική είναι τόσο αποτελεσματική, που πολλές γυναίκες νύσταξαν κατά την διάρκεια της έρευνας. Λόγω αυτής της αντίδρασης, ο Dr. David Lewis-Hodgson συνιστά να μην ακούτε αυτό το κομμάτι ενώ οδηγείτε.

Η αύξηση των διαταραχών άγχους


Η αύξηση των διαταραχών άγχους μπορεί να σχετίζεται με την τεχνολογία. Τα κοινωνικά δίκτυα επιτρέπουν στον κόσμο να συγκρίνει κάθε πλευρά της ζωής του με τις ζωές των άλλων. Σχέσεις, ομορφιά, τύπος σώματος, βάρος και πλούτος. Τίποτα δεν είναι εκτός ορίων. Η έρευνα έδειξε ότι αν κάποιος περνά πολύ χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα και συγκρίνει την ζωή του με τις ζωές των άλλων, μπορεί να πάθει κατάθλιψη.

Οι μαθητές σήμερα νιώθουν πολύ πιο απομονωμένοι, συναισθηματικά εύθραυστοι και ασταθείς από τους μαθητές παλαιότερα. Ακόμη, οι έφηβοι κλείνονται περισσότερο στον εαυτό τους, έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και εκφράζουν συναισθήματα απογοήτευσης από την ζωή.

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι η αύξηση των προβλημάτων άγχους και υγείας σχετίζεται με τον τρόπο που τα νεαρά άτομα βλέπουν τον κόσμο, αντί γι’αυτό που πραγματικά είναι ο κόσμος. Αν έχετε προβλήματα άγχους, τότε ίσως σας βοηθήσει η μουσική θεραπεία.

Ακούστε το “Weightless” των Marconi Union:




Δεν υπάρχουν σχόλια: