Ένα γράμμα στον... Αγιο Βασίλη (Αποκλειστικό) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016

Ένα γράμμα στον... Αγιο Βασίλη (Αποκλειστικό)


Ήρθαν για ακόμη μια φορά οι μέρες εκείνες του χρόνου που οι μνήμες επιστρέφουν στο παρελθόν. Σε ένα βαρύ χειμώνα, σε ένα αναμμένο τζάκι και στην ευωδία των λαχταριστών γλυκών που θυμίζουν κάτι από Χριστούγεννα. 

Τα συναισθήματα αμέτρητα με αυτό της νοσταλγίας να κυριαρχεί. Νοσταλγία για τα Χριστούγεννα των παλαιών καιρών με τον παππού και τη γιαγιά και μια ζεστασιά τόσο υπέροχη που έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη όσων την έζησαν.
____________________________

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο αυτό το κλίμα κατείχε και κατέχει ακόμα και σήμερα η εμβληματική μορφή του αγαπημένου σε μικρούς και μεγάλους, Άι Βασίλη. Εδώ και χρόνια η μορφή αυτή είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους μικρούς μας φίλους καθώς ο ερχομός του συνδέονταν με αμέτρητα δώρα και εκπλήξεις. Με τους μεγάλους μας φίλους τι γίνεται όμως? Το ξέρω καλά πως όλοι μας έχουμε βιώσει εκείνη την πρωτοχρονιά κατά την οποία περιμένουμε ένα θαύμα και ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος για να το υλοποιήσει αν όχι ο Άι Βασίλης; 

Ο καθένας κρύβει μέσα του μια βαθιά επιθυμία η οποία καλώς ή κακώς τέτοιες γιορτινές μέρες γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Κάποιοι θέλουν να απαλλαγούν από προβλήματα που τους ταλαιπωρούν καιρό, άλλοι επιθυμούν υλικά αγαθά και κάποιοι άλλοι απλά και μόνο να δουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο και να περάσουν λίγες μέρες ή ώρες μαζί του αυτή την τόσο όμορφη εποχή του χρόνου. Μερικοί κάνουν την προσπάθεια τους γράφοντας ένα σημείωμα με την ιδιαίτερη επιθυμία τους και το αφήνουν κάτω από ένα δέντρο ή μέσα σε ένα κουτί που υπάρχει στην είσοδο ενός μεγάλου πολυκαταστήματος όπως συνηθίζεται τέτοιες μέρες. Άλλοι πάλι θα προτιμήσουν πιο ''μοναχική'' οδό, ένα γράμμα που θα καταλήξει λίγα λεπτά μετά τη συγγραφή του στα σκουπίδια ή ''πεταμένο'' σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού.

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκει κανείς, το μόνο σίγουρο είναι πως η επιθυμία μέσα του θέριεψε αυτές τις μέρες και το μόνο που επιζητά είναι ένα θαύμα που θα την κάνει πραγματικότητα. Έσυ τι λες? Θα γράψεις ένα γράμμα φέτος? Και που ξέρεις... η επιθυμία σου ίσως και να πραγματοποιηθεί...


για το magazino1.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: