Κορεάτικο τηγανητό ρύζι στο λεπτό - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016

Κορεάτικο τηγανητό ρύζι στο λεπτό

1 φλιτζάνι μαγειρεμένο από πριν ρύζι, παγωμένο
5 φέτες μπέικον κομμένες κομματάκια
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο
4 κουταλιές γλυκόξινη σάλτσα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπερίτσα
2 κουταλιές ηλιέλαιο
Υλικά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα γουόκ ή τηγάνι μέχρι αυτό να καπνίσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά να ροδίσουν χωρίς να μας καούν. Βγάζουμε στην άκρη σ' ένα πιάτο. Προσθέτουμε ελάχιστο λάδι και μαγειρεύουμε για λίγο το αυγό. Τα βάζουμε στην άκρη μαζί με τα προηγούμενα υλικά.
Τώρα τηγανίζουμε το μπέϊκον μέχρι να γίνει τραγανό και το βάζουμε κι αυτό στην άκρη.Ρίχνουμε στο γουόκ το ρύζι και το μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Τώρα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το αυγό και το λάχανο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add