Εκπληκτικό βίντεο από το θησαυροφυλάκιο σπόρων στην Αρκτική - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016

Εκπληκτικό βίντεο από το θησαυροφυλάκιο σπόρων στην Αρκτική




Προκειμένου να διατηρηθεί η Γη, ζωντανή, και για να είμαστε σίγουροι ότι καταστροφικά γεγονότα δεν θα εξαφανίσουν όλη τη ζωή των φυτών, υπάρχει ένα μυστικό θησαυροφυλάκιο σπόρων που βρίσκεται σε περιοχή της Αρκτικής.,

Βαθιά μέσα σε ένα βουνό που βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο νησί μεταξύ της Νορβηγίας και του Βόρειου Πόλου, η Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων του Σβάλμπαρντ έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει ότι η ανθρωπότητα θα έχει ένα σχέδιο διάσωσης, αν συμβεί το χειρότερο. Είναι ενδιαφέρον, ότι το «Doomsday Seed Vault» βρίσκεται θαμμένο σε μόνιμο στρώμα πάγου, και θα μπορούσε να παραμείνει κατεψυγμένο περίπου 200 έτη, ακόμη και αν τα συστήματα του καταρρεύσουν.

Ο θόλος είναι το σπίτι για χιλιάδες σπόρους από αμέτρητα ιδρύματα όλου του κόσμο, που συλλέγουν δείγματα σπόρων από καλλιέργειες. Οι σπόροι από όλο τον κόσμο αποστέλλονται προς το Σβάλμπαρντ σε μεγάλα κουτιά που έχουν σαρωθεί με ακτίνες Χ πριν από την εισαγωγή τους, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τίποτα άλλο δεν θα είναι στο εσωτερικό τους.

Είναι ενδιαφέρον, ότι το θησαυροφυλάκιο είναι ξεκλείδωτο για καταθέσεις, μόνο τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο. Για να μπείτε στο θησαυροφυλάκιο είναι εξαιρετικά περίπλοκο, ή καλύτερα σχεδόν αδύνατο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχουν πέντε θωρακισμένες πόρτες με κωδικοποιημένες κλειδαριές για όποιον θέλει να μπει στο εσωτερικό του. Επίσης οι πολικές αρκούδες – που ξεπερνούν σε αριθμό τους ανθρώπους στο νησί – παρέχουν ένα επιπλέον «επίπεδο ασφάλειας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: