Τα σπίτια στην Ιαπωνία δεν έχουν κεντρική θέρμανση. Δείτε λοιπόν πως βγάζουν το χειμώνα! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 07, 2016

Τα σπίτια στην Ιαπωνία δεν έχουν κεντρική θέρμανση. Δείτε λοιπόν πως βγάζουν το χειμώνα!

Όταν χειμωνιάζει στην Ιαπωνία, οι άνθρωποι σε κάθε σπίτι βγάζουν έξω το kotatsu τους -ένα υβριδικό τραπέζι, κουβέρτα και μια θερμάστρα. Κι αυτό επειδή στην Ιαπωνία, παραδόξως, δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση. Παρόλο που ο χειμώνας δεν είναι ποτέ ιδιαίτερα κρύος εκεί, καταφέρνουν να αποφύγουν τα κρυολογήματα και άλλες ασθένειες κατά της διάρκεια του κρύου, χάρη σε αυτή τη μοναδική εφεύρεση. 

Tο kotatsu είναι ένα παραδοσιακό γιαπωνέζικο έπιπλο: αποτελείται από μια χαμηλή ξύλινη επιφάνεια καλυμμενη με γιαπωνέζικο στρώμα ή μια χοντρή κουβέρτα, με ένα τραπεζάκι στην κορυφή. Κάτω από όλα αυτά βρίσκεται μια θερμάστρα η οποία συχνά τοποθετείται μέσα στο τραπέζι. Το kotatsu κατάγεται από την παλιά γιαπωνέζικη εστία μαγειρέματος, η οποία πάντα βρισκόταν σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία στο σπίτι. Το μοντέρνο kotatsu ωστόσο μπορεί να μετακινηθεί.

Αυτή πρέπει να είναι μια από τις πιο ευφυείς εφευρέσεις που έχουμε δει κατά του χειμώνα. Μακάρι να μπορούσαμε να την αποκτήσουμε κι εμείς – τότε τα βράδια με τους φίλους και την οικογένεια θα ήταν πολύ πιο ζεστά!



Δεν υπάρχουν σχόλια: