Πώς θα νικάτε στα επιτραπέζια με τη βοήθεια… των «AC/DC» - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016

Πώς θα νικάτε στα επιτραπέζια με τη βοήθεια… των «AC/DC»

Ερευνητές κατέληξαν σε ένα μάλλον ενδιαφέρον εύρημα, ιδιαίτερα για τους άντρες που αγαπούν τα επιτραπέζια παιχνίδια.

Σύμφωνα λοιπόν με νέα έρευνα, ο Μότσαρτ μπορεί να ενισχύσει τις επιδόσεις ενός άντρα, ενώ… οι AC/DC να τους προκαλέσουν προβλήματα.

Σύμφωνα με έρευνα από το Imperial College London και το Royal College of Music, η ροκ μουσική μπορεί να αποσπάσει τους άντρες (προσοχή, όχι τις γυναίκες) από μια «χειρουργική επέμβαση», στο επιτραπέζιο παιχνίδι «Operation». Στόχος στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι η προσεκτική αφαίρεση διαφόρων σημείων από το σώμα ενός «ασθενούς» δίχως ωστόσο να ακουμπήσεις τα πλάγια από την περιοχή που αφαιρείς το όργανο.


Στο πείραμα έλαβαν μέρος 352 εθελοντές από τους οποίους άλλοι άκουγαν κλασική μουσική και άλλοι το «Thunderstruck« των AC/DC, ενώ «χειρουργούσαν».

Το αποτέλεσμα ήταν ότι όσοι άκουγαν τον ύμνο της ροκ μπάντας, τα έκαναν... θάλασσα.


Με αφορμή το εύρημα της μελέτης, ο βρετανικός Guardian δίνει οδηγίες επιτυχίας στα επιτραπέζια, αποσπώντας την προσοχή των αντιπάλων…
Η σωστή τακτική

Τα περισσότερα επιτραπέζια παιχνίδια, απαιτούν αυτοσυγκέντρωση άρα σχετική ηρεμία και ησυχία. Οπότε η χαρντ ροκ μουσική θα «διαλύσει» τους αντιπάλους σας.
Πάρτε το χρόνο σας

Αν ο αντίπαλός σας είναι από εκείνους τους τύπους που εκνευρίζονται όταν κάποιος κινείται με 20 σε άδεια λωρίδα κυκλοφορίας, τότε ο αργός οδηγός πρέπει να σας εμπνεύσει. Αυτό θα τσακίσει τους αντιπάλους σας, πάρτε το χρόνο σας και βγείτε νικητής- αυτό δεν ισχύει για παιχνίδια όπως το Scrabble.
Λίγο αλκοόλ δε βλάπτει

Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι τώρα τις γιορτινές ημέρες, το αλκοόλ θα προσφέρεται σε κάθε κάλεσμα και έξοδο. Το οινόπνευμα επηρεάζει την κρίση, τη συγκέντρωση, την ομιλία και τις ικανότητες στα παιχνίδια... Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι θα μεθύσετε κάποιον πριν παίξετε Monopoly, για παράδειγμα.
Ψυχολογικός πόλεμος

Παίξτε το παιχνίδι σας με προσοχή και μαεστρία ώστε να επιτύχετε το στόχο σας: να τσακίσετε την αυτοσυγκέντρωση του αντιπάλου. Μπορεί να επιλέξετε χτυπήματα κάτω από τη μέση, όπως το να ξεθάψετε παλιά τραύματα ή να αναφερθείτε σε αυτά που θεωρεί αδυναμίες του. Μπορεί να τους εξοργίσει, να τους βγάλει εκτός εαυτού και άρα η στρατηγική να είναι το τελευταίο που θα έχουν κατά νου. Εντούτοις, θα πρέπει να αναρωτηθείτε: πόσο σημαντική είναι για μένα η νίκη αν πρόκειται να προκαλέσω οικογενειακά δράματα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add