7 Ξεκάθαρα Σημάδια πως υπάρχει ένας Άνθρωπος στη Ζωή σας που προσπαθεί να σας Εκμεταλλευτεί! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016

7 Ξεκάθαρα Σημάδια πως υπάρχει ένας Άνθρωπος στη Ζωή σας που προσπαθεί να σας Εκμεταλλευτεί!

Όταν πρόκειται για τους τύπους ανθρώπων που βρίσκονται στη ζωή μας ενώ δεν θα έπρεπε, οι ναρκισσιστές είναι από τους πιο τοξικούς. Είναι άτομα που νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και δεν θα σταματήσουν πουθενά εάν δεν πάρουν αυτό που θέλουν.



Έτσι, ένας νάρκισσος θα κοιτάζει τις δικές του ανάγκες, επιθυμίες και συναισθήματα πρώτα όταν θα θέλει να πάρει μία απόφαση και δεν θα το σκεφτεί και πολύ πριν χρησιμοποιήσει ανθρώπους για να πετύχει τους σκοπούς του. Είναι αδίστακτοι και γι’αυτό θα προσπαθήσουν να σας χειραγωγήσουν και να σας κοροϊδέψουν.

Γνωρίζοντας τις τακτικές τους και το πώς λειτουργούν, θα είναι πιο εύκολο να τους αντιμετωπίσετε και να προστατέψετε τον εαυτό σας.

1. Το παίζουν θύματα
Τους αρέσει να παίζουν παιχνίδια του μυαλού και να προσποιούνται το θύμα. Παίρνουν έτσι πιο πολύ προσοχή και οίκτο από τους άλλους. Όταν νιώθεις άσχημα για εκείνους, θα θελήσεις να τους βοηθήσεις και αυτό ακριβώς θέλουν. Χρησιμοποιούν αυτή την τακτική για να δικαιολογήσουν την τραγική συμπεριφορά τους.

Επίσης, στρέφοντας την προσοχή σας μακρυά από όλα τα αρνητικά που έχουν κάνει, σας κάνουν να μένετε απροστάτευτοι και στην τελική, γίνεστε έτσι πιο διαχειρίσιμοι.

2. Χρησιμοποιούν την επιθετικότητα και τον εκφοβισμό
Όλοι οι νάρκισσοι χρησιμοποιούν τον φόβο σαν τακτική. Θα χρησιμοποιήσουν τα πάντα για να σας κάνουν να πάτε με τα νερά τους. Συχνότερα, ο εκφοβισμός είναι ψυχολογικός και συναισθηματικός, παρά σωματικός. Μπορεί να σας περιορίζουν ή να σας προσβάλλουν λεκτικά γιατί αυτό τους κάνει να νιώθουν καλύτερα.

3. Μειώνουν τα κατορθώματά σας
Στην αρχή θα λένε καλά λόγια για σας και θα σας βοηθήσουν να χτίσετε τον εαυτό σας, μόνο και μόνο για να σας γκρεμίσουν ακριβώς μετά. Αυτό που συμβαίνει είναι σαν να γυρνάει ένας διακόπτης και ξαφνικά όλα να αλλάζουν. Θα μειώνουν τις προσπάθειές σας έτσι ώστε να δουλεύετε πιο πολύ για να τους ευχαριστείτε.

4. Σας κάνουν να γεμίζετε τύψεις ρίχνοντας πάνω σας το φταίξιμο 
Σας ρίχνουν το φταίξιμο για όλη την άσχημη συμπεριφορά τους. Όπως και να’χει γίνει κάτι, πάντα εσείς θα φταίτε.

5. Μιλάνε μόνο για τους εαυτούς τους
Το μόνο που τους νοιάζει και τους ενδιαφέρει είναι ο εαυτός τους. Δεν έχουν κάτι καλό να πουν για κανέναν άλλον, παρά για τον εαυτό τους. Και να προσπαθήσεις να αλλάξεις θέμα, θα φέρουν την προσοχή πάλι πάνω τους σαν να μην άκουσαν λέξη από ότι είπες.

6. Χρησιμοποιούν τον τριγωνισμό 
Αυτό συμβαίνει όταν εσείς, ένας νάρκισσος και ένα άλλο πρόσωπο μπλέκεστε σε ένα τριγωνικό παιχνίδι μυαλού. Το άλλο άτομο το έχει φέρει ο νάρκισσος και τον έχει πείσει πως εσείς φταίτε ή είστε το πρόβλημα. Έτσι, κάνει το άλλο άτομο να μαλώσει μαζί σας και αυτός βγάζει την ουρά του απέξω. Το άλλο άτομο θα τον υποστηρίξει και τότε έχει πετύχει τον σκοπό του.

7. Ποτέ δεν αλλάζουν
Μία φορά νάρκισσος, πάντα νάρκισσος. Θα συνεχίσουν να προσπαθούν να σας κοροϊδέψουν και να σας εκμεταλλευτούν μέχρι να πεθάνουν. Δεν υπάρχει φάρμακο ή κάποια θεραπεία. Το πρόβλημά τους είναι βαθιά ριζωμένο στην προσωπικότητά τους. Ακόμα και αν τους διώξετε από τη ζωή σας, απλά θα βρούνε το επόμενο ανυποψίαστο θύμα και θα του καταστρέψουν τη ζωή.
- See more at: http://newsone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add