Η Δύση χάνει την Βουλγαρία - Εξελέγη φιλορώσος Πρόεδρος - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016

Η Δύση χάνει την Βουλγαρία - Εξελέγη φιλορώσος Πρόεδρος


Μεγάλη πολιτική κρίση με άγνωστο μέλλον ξεσπά στη γειτονική χώρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο υποψήφιος της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης Ρούμεν Ράντεφ, κέρδισε πανηγυρικά τις χθεσινές προεδρικές εκλογές, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα στη Βουλγαρία.

Τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο σοβαρά αν προηγουμένως ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ δεν είναι δηλώσεις ρητά πως σε περίπτωση που έβγαινε ο πολιτικός του αντίπαλος, τότε θα παραιτούνταν. 

Έτσι και έγινε λοιπόν, καθώς λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο συντηρητικός πρόεδρος δήλωσε πως θα υποβάλλει σύντομα την παραίτησή του.

Το τι ακριβώς σημαίνει η εκλογή του Ρούμεν Ράντεφ για τη Βουλγαρία, το ξέρει πρώτη από όλους η Δύση, η οποία βλέπει να χάνει έναν σύμμαχο στα Βαλκάνια. Ο ίδιος έχει δηλώσει πολλάκις την συμπάθειά του προς τη Ρωσία και δη στον πρόεδρο Πούτιν, ενώ είχε υποσχεθεί προεκλογικά πως θα πιέσει την Ε.Ε. για αναγνώριση της Κριμαίας και άρσης όλων των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας είναι πατριώτης πολύ περισσότερο από τον συντηρητικό Μπορίσοφ και ουδείς στην Ευρώπη γνωρίζει πως θα αντιδράσει σε καίρια θέματα όπως το προσφυγικό και η εξωτερική πολιτική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

add