Κέικ πορτοκάλι, της ευκολίας! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016

Κέικ πορτοκάλι, της ευκολίας!

Της Κική Τριανταφύλλη,
Πρέπει να σας ομολογήσω ότι μια εμμονή με τα κέικ την έχω. Κάθε φορά φτιάχνω κάτι άλλο, παραλλάζω δηλαδή τη συνταγή προσθέτοντας άλλοτε τριμμένους ξηρούς καρπούς και άλλοτε ψιλοκομμένα καραμελωμένα φρούτα γιατί θέλω να έχουμε κάτι διαφορετικό στο τραπέζι μας το πρωί με τον καφέ. Εκτός κι αν πρόκειται για το κέικ λαδολέμονο ή για το κέικ πορτοκάλι που γίνονται πάντοτε χωρίς την παραμικρή αλλαγή στη συνταγή και στα υλικά. Ειδικά αυτό το τελευταίο είναι το ευκολάκι μου, αρκεί ένα μεγάλο πορτοκάλι Μέρλιν* χωρίς κουκούτσια για να το αρωματίσει και να το κάνει αφράτο και μαλακό.

Υλικά *
1 μεγάλο πορτοκάλι Μέρλιν**,
1 φλ*** ζάχαρη (330γρ),
2 φλ *** αλεύρι (520 γρ),
4 αυγά,
1/2 πακέτο βούτυρο λιωμένο ή 125 γρ λάδι,
4 κ.γλ baking powder,
2 βανίλιες

Πλένω καλά το πορτοκάλι, το κόβω σε κομμάτια και το χτυπάω (με τη φλούδα) στο μούλτι μέχρι να γίνει πολτός. Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτω το ελαιόλαδο ρίχνοντάς το λίγο λίγο (να πέφτει σαν λεπτή κλωστή) ενώ συνεχίζω να χτυπάω το μείγμα, στη συνέχεια ρίχνω τον πολτό του πορτοκαλιού και σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking και τη βανίλια. Λαδώνω και αλευρώνω**** μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, την τινάζω για να πέσει το περιττό αλεύρι, ρίχνω τον χυλό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.

Σημειώσεις
* Η δόση είναι για δύο μικρές μακρόστενες φόρμες ή για μια μεγάλη στρογγυλή
**Το κέικ αυτό γίνεται και με καλοκαιρινά πορτοκάλια, αρκεί να είναι φρεσκοκομμένα και να τους αφαιρέσεις τα κουκούτσια πριν τα βάλεις στο μούλτι
*** 1 φλιτζάνι αντιστοιχεί σε 300 ml
**** Αντί να λαδώσω και να αλευρώσω τις φόρμες, τις καλύπτω με αντικολητικό χαρτί (λαδόχαρτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: