Αυστρία: Έξω από τις αξίες μας το Ισλάμ - Πιθανή η έξοδός μας από την Ε.Ε. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2016

Αυστρία: Έξω από τις αξίες μας το Ισλάμ - Πιθανή η έξοδός μας από την Ε.Ε.



Η Παλαιά Τάξη Πραγμάτων διεισδύει με αξιώσεις σε όλη την Ευρώπη.

Ο επικεφαλής του Κόμματος Ελευθερίας και υποψήφιος για την προεδρία της Αυστρία, Νόρμπερτ Χόφερ, σε νέα του συνέντευξη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο συντηρητικός πολιτικός που έχει μεγάλη απήχηση στη χώρα του, τόνισε πως το Ισλάμ απέχει πολύ από τις αξίες και τον πολιτισμό της Ευρώπης, κάνοντας νύξη ακόμη και στις ενταξιακές προσπάθειες της Τουρκίας.

Για το παραπάνω θέμα απέκλεισε οποιαδήποτε συζήτησή του, θέτοντας ως παράδειγμα την αδιαλλαξία της Τουρκίας σε πολλά κρίσιμα θέματα.

Παράλληλα ο ίδιος παρέθεσε το παράδειγμα της Μ.Βρετανίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αν η απάντηση στο Brexit είναι μια πιο συγκεντρωτική Ε.Ε., όπου τα εθνικά κοινοβούλια χάνουν εξουσίες και η οποία κυβερνάται σαν κράτος. Σε αυτή την περίπτωση θα αναγκαστώ να διεξάγω δημοψήφισμα στην Αυστρία, διότι κάτι τέτοιο θα οδηγεί σε συνταγματική αλλαγή».

Ο Χόφερ πρόκειται να διεκδικήσει ξανά το χρίσμα του προέδρου στις 4 Δεκεμβρίου, έπειτα από τις αμφισβητούμενες λόγω νοθείας εκλογές του περασμένου Μαϊου, τις οποίες και είχε χάσει για μόλις 31.000 ψήφους.


el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: