8 πράγματα που μαθαίνουν μόνο οι άνθρωποι που έχουν μια δυνατή μητέρα. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2016

8 πράγματα που μαθαίνουν μόνο οι άνθρωποι που έχουν μια δυνατή μητέρα.

Οι γονείς επηρεάζουν τη ζωή μας με περισσότερους τρόπους από ό, τι αντιλαμβανόμαστε. 

Δεν είναι μόνο το ότι τους μοιάζουμε, ότι έχουμε κοινές προτιμήσεις φαγητών, κάποια ενοχλητική συνήθεια που έχουν και οι ίδιοι ή πως ακουγόμαστε σαν αυτούς. Η πιο σημαντική τους συμβολή στη ζωή μας είναι πως μας οδηγούν και μας διδάσκουν μέσα από το ταξίδι που λέγεται ζωή. Μας κάνουν τους ενήλικες που είμαστε σήμερα.


TheAtlantic

Δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε αρκετά αλλά κατά βάθος, όλοι γνωρίζουμε πως αξίζουν ευχαριστίες. Συγκεκριμένα, οι μητέρες κάνουν περισσότερα από όσα αναγνωρίζουμε. Είναι η δύναμη που καλλιεργούν μέσα μας παρά τις δυσκολίες της ζωής. Είναι η δύναμη και η αδυναμία τους που κουβαλάμε πάντα μέσα μας.

Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πράγματα που διδάσκουν οι ισχυρές μητέρες.

#1 Επιμονή

Οι δυνατές μητέρες μαθαίνουν στα παιδιά τους πως ακόμη κι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά εκείνη τη στιγμή, αυτό δεν θα ισχύει για πάντα. Μαθαίνουν πως πρέπει να συνεχίσουν ακόμη κι όταν είναι πολύ δύσκολο. Ο μόνος τρόπος για να μεγαλώσει πραγματικά το παιδί, είναι να έχει υπομονή και πίστη στον εαυτό του.


#2 Είναι σκληρό να είσαι γυναίκα

Για τις γυναίκες είναι πιο δύσκολο. Αν είστε άνδρας, θα σας διδάξει με μοναδικό τρόπο να σέβεστε τις γυναίκες. Αν είστε κορίτσι, θα σας μάθει πως πολλές φορές δεν θα σας λάβουν υπόψη ακόμη κι αν μιλάτε σοβαρά. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας εμποδίσει στο να υψώσετε το ανάστημα και να υποστηρίξετε όσα πιστεύετε.


#3 Να είστε εξαρτημένοι μόνο από τον εαυτό σας

Δεν έχει σημασία πόσο σας πιέζει η κοινωνία, δεν χρειάζεστε κανέναν για να είστε ευτυχισμένοι. Μπορείτε να έχετε μια πλήρη ζωή ακόμη κι αν είστε μόνοι. Ως γυναίκα, θα μάθετε ότι μπορείτε να κερδίζετε τα προς το ζην σας, να μεγαλώσετε τα παιδιά και να κάνετε όλες τις δουλειές μόνες. Ως άνδρας, θα μάθετε πως δεν χρειάζεστε μια γυναίκα. Όμως, την ίδια στιγμή, θα σας μάθουν πως αν έχετε μια γυναίκα στη ζωή σας δεν πρέπει να την θεωρείτε δεδομένη.


#4 Να προχωράτε μπροστά

Από μια δυνατή μητέρ

α, θα μάθετε να μην μετανιώνετε για τα πράγματα που έγιναν ή δεν πήγαν καλά. Αντιθέτως, θα πρέπει να απολαύσετε τα πράγματα που ήρθαν στη ζωή σας. Θα μαθαίνετε από τα λάθη και την αποτυχία για να σταθείτε δυνατοί σε πράγματα που σας κάνουν να λυπηθείτε.

#5 Να έχετε μια ισορροπημένη ζωή

Η διατήρηση της σωστής ισορροπίας είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη και σταθερή ζωή. Μπορείτε να είστε ευαίσθητες και δυνατές. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρέπει ο καθένας να σας δει αδύναμες και ευάλωτες. Αλλά την ίδια στιγμή, δεν θα πρέπει να φοβάστε να είστε ευάλωτες μπροστά στους αγαπημένους σας.

#6 Να αγαπάτε τον εαυτό σας

Η αγάπη προς τον εαυτό σας είναι αυτή που πρέπει να έχετε στη ζωή σας. Μια δυνατή μητέρα, θα σας μάθει πως ακόμη κι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλετε, δεν πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε στον εαυτό σας. Δεν πρέπει να σας ορίσουν οι αποτυχίες. Αντί για αυτό, θα πρέπει να επωφεληθείτε και να μην το βάλετε κάτω.

#7 Απεριόριστη αγάπη

Ένας γονιός είναι το καλύτερο παράδειγμα της απεριόριστης αγάπης. Οι θυσίες που κάνει η μητέρα σας είναι απίστευτες. Ακόμη κι αν δεν ζητάει ειδική αναγνώριση για αυτό, θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της ως μητέρα ακούραστα. Αυτός είναι ο ορισμός της αγάπης άνευ όρων.


#8 Να είστε καλοί γονείς

Όταν έχετε ένα ισχυρό πρότυπο, είναι εύκολο να ακολουθήσετε τα βήματά του. Είδατε τη μητέρα σας να είναι προστατευτική, ευγενική, να προσφέρει φροντίδα, αγάπη, συμπόνια, να είναι δυνατή και ανθεκτική. Αυτά θα ενσωματωθούν στην καρδιά και την ψυχή σας, και όταν γίνετε γονείς, θα βγει στην επιφάνεια με φυσικό τρόπο.


Συχνά, στη ζωή, ξεχνάμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που μας βοήθησαν να φτάσουμε ψηλά. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο για να συνειδητοποιήσουμε τη συμβολή τους στην επιτυχία μας. Η μητρότητα είναι ένα τέτοιο έργο. Αναγνωρίστε το ρόλο της μητέρας στη ζωή σας και δείξτε λίγη εκτίμηση προς το μέρος της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: