Ελλάδα - Γερμανία 1 - 0: Ενας μύθος καταρρέει - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016

Ελλάδα - Γερμανία 1 - 0: Ενας μύθος καταρρέει


Οι «τεμπέληδες»
Ενας παγκόσμιος - και βολικός - μύθος καταρρέει, και δη με την υπογραφή του ΟΟΣΑ. 'Η άλλως, οι περίφημοι «τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» και του ευρωπαϊκού Νότου επίσης, οι Μεξικάνοι και οι Ελληνες αναδείχθηκαν το 2015 οι πλέον εργατικοί λαοί στον κόσμο. Και στην άλλη άκρη, τελευταίοι, ήταν οι... Γερμανοί.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ που δημοσιεύει το Bloomberg, οι δύο από τους τρεις λαούς που δούλεψαν τις περισσότερες ώρες το 2015 ήταν οι Μεξικάνοι και οι Ελληνες, ενώ εκείνοι που έγραψαν στο κοντέρ τους τις λιγότερες ώρες εργασίας ήταν οι Γερμανοί.

Η έρευνα έγινε σε 38 χώρες και έδειξαν ότι το 2015 ο μέσος όρος των ωρών εργασίας των Μεξικάνων στο σύνολο του έτους ήταν 2.246. Στη δεύτερη θέση ακολούθησαν οι Κορεάτες με 2.113 ώρες και στην τρίτη οι Ελληνες, που εμφανίζουν 2.014 ώρες εργασίας. Στη δε τελευταία θέση της λίστας βρίσκονται οι Γερμανοί με 1.371 ώρες ετήσιας εργασίας.

Ο μέσος όρος εργασίας στα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ ήταν 1.766 ώρες εργασίας ετησίως, και κοντά σ' αυτά τα επίπεδα κινούνται οι «επιδόσεις»των εργαζομένων σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία και Βρετανία.

Στην έρευνα, πάντως, σημειώνεται ότι οι περισσότερες ώρες εργασίας δεν σημαίνουν απαραιτήτως και υψηλότερη παραγωγικότητα.
 tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: