ΟΑΣΘ: Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι - Κανονικά συνεχίζονται τα δρομολόγια - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2016

ΟΑΣΘ: Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι - Κανονικά συνεχίζονται τα δρομολόγια


Κανονικά θα κυκλοφορήσουν αύριο τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του συνδικάτου των 2.300 εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

"Ενημέρωσα τους οδηγούς των αστικών λεωφορείων ότι τα χρήματα για τη μισθοδοσία Αυγούστου ήρθαν και εντός της ημέρας θα φαίνονται και στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς", ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Δημήτρης Τσερμενίδης υπενθυμίζοντας, ωστόσο, "ότι οι κινητοποιήσεις μας έχουν ανασταλεί. Επομένως, εντός της εβδομάδας που θα συνεδριάσουν οι εργαζόμενοι δεν ξέρω ακριβώς τι απόφαση θα ληφθεί".

"Δεν γίνεται στο παρά πέντε να σώζεται η κατάσταση και εμείς να καθόμαστε απαθείς. Τα προβλήματα δεν λύνονται επειδή μας έβαλαν τον μισθό Αυγούστου. Μένει αυτός του Σεπτεμβρίου και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στη συνέχεια", τόνισε και επανέλαβε ότι θα πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα. "Είναι πλέον σαφές ότι πρέπει να γίνει ένας γόνιμος διάλογος με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, να κατατεθούν προτάσεις, να εξεταστούν και να δοθεί μια οριστική λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ",είπε.

Τονίζεται, ότι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης επιβεβαίωσε ότι τα χρήματα της μισθοδοσίας στάλθηκαν από το υπουργείο και προωθούνται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων.
Υπενθυμίζεται, ότι το ποσό αφορά στην καταβολής της δόσης του Νοεμβρίου της κρατικής επιχορήγησης από το υπουργείο Μεταφορών, ύψους 3,04 εκατ. ευρώ, από τα 3,9 της μηνιαίας επιχορήγησης, όσα δηλαδή απαιτούνται για να εξοφληθεί ένας μήνας δεδουλευμένων.

Πλέον, παραμένει σε εκκρεμότητα η μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου, η οποία έπρεπε κανονικά να είχε καταβληθεί σήμερα.
"Θα κάνουμε ένα έγγραφο και θα ζητήσουμε να προεισπράξουμε και τη δόση του Δεκεμβρίου για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και τον Σεπτέμβριο", υπογράμμισε ο κ. Στεφανίδης.

Επανέλαβε την εκτίμησή του ότι προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα συνεδριάσει στην Αθήνα η τριμερής επιτροπή, προκειμένου να διευθετηθεί "μια και καλή", όπως είπε χαρακτηριστικά, το θέμα με τις οφειλές του δημοσίου στον ΟΑΣΘ, αλλά και να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της διαφοράς του ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, από την αύξηση του φόρου από το 13% στο 24%, το δημόσιο οφείλει στον ΟΑΣΘ ποσό 17 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add