Ένα πολύ νόστιμο, αρωματικό κέικ, υγιεινό και νηστίσιμο! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2016

Ένα πολύ νόστιμο, αρωματικό κέικ, υγιεινό και νηστίσιμο!


Ένα πολύ νόστιμο, αρωματικό κέικ, υγιεινό και νηστίσιμο (για όποιον ενδιαφέρεται), που έχει τη γεύση της μηλόπιτας που θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια. Φτιάχνεται πάρα πολύ εύκολα, όπως όλα τα κέικ με ελαιόλαδο και για ένα κέικ σε μακρόστενη φόρμα τα υλικά είναι

¾ κούπας ζάχαρη
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα καρύδια χοντροκομμένα, προαιρετικά
2 μικρά μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
1 κουτ. σούπας κανέλα
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κουτ. σούπας baking powder
½ κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Ξεκινήστε τρίβοντας τα μήλα και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπήστε με το σύρμα ή ένα μίξερ χειρός τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Προσθέστε το μίγμα του αλευριού και το χυμό του πορτοκαλιού εναλλάξ σε 2 δόσεις το καθένα ανακατεύοντας. Στη συνέχεια προσθέστε το μήλο και τα καρύδια, αν τα χρησιμοποιήσετε, και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα. Αδειάστε το μίγμα του κέικ σε μια μακρόστενη φόρμα που έχετε πρώτα λαδώσει και ψήστε για 40-45 λεπτά μέχρι το κέικ να ψηθεί καλά απ’έξω και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το εσωτερικό του. Σε αυτό το χρόνο το κέικ παραμένει νωπό στο εσωτερικό του. Με άλλα 5-10 λεπτά ψήσιμο θα έχετε ένα κέικ πιο τραγανό απ’έξω και λιγότερο νωπό μέσα. Δοκιμάστε το, επίσης, και σε μεγάλη στρογγυλή φόρμα κέικ διπλασιάζοντας τα υλικά. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: