Από την Πέμπτη και πάλι χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016

Από την Πέμπτη και πάλι χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

 Ως κρίσιμες αξιολογούνται οι επόμενες ώρες για το τι μέλλει γενέσθαι στον ΟΑΣΘ μετά το τελεσίγραφο που έχουν δώσει στην κυβέρνηση οι 2.300 εργαζόμενοι στον Οργανισμό, ενώ η διοίκηση έστειλε το πρωί συγκεντρωμένα όλα τα διευκρινιστικά στοιχεία που ζητούσε το υπουργείο Οικονομικών, από την εξέταση των οποίων θα διαπιστωθεί και θα ρυθμιστεί οριστικά το εάν και πόσο οφείλει το ελληνικό Δημόσιο στην επιχείρηση.


Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε στο ΑΜΠΕ: «Μέχρι το μεσημέρι περιμένω κάτι. Ωστόσο δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος και εκτιμώ ότι κατά 99% την Πέμπτη, 13/10, θα τραβήξουμε και πάλι χειρόφρενο». Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν στείλει τελεσίγραφο στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ότι εάν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, έως τις 12/10, τότε θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, τόνισε ότι νωρίς το πρωί απέστειλε συγκεντρωμένα τα διευκρινιστικά στοιχεία που ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, παραλάμβαναν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μεμονωμένα και στο πλαίσιο αυτό διατύπωσε την εκτίμησή του ότι εντός της εβδομάδας θα γίνει η νέα συνάντηση της τριμερούς επιτροπής στην Αθήνα.


«Περιμένουμε να εξετάσουν τα στοιχεία που τους στείλαμε συγκεντρωμένα πια το πρωί και πιστεύω ότι θα τα εξετάσουν γρήγορα και σύντομα θα καθίσουμε και πάλι στο τραπέζι με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και Μεταφορών, ώστε πλέον να δρομολογηθούν οι οφειλές του Δημοσίου στον Οργανισμό και έτσι η επιχείρηση να μπορέσει και πάλι με συνέπεια να καταβάλει μισθούς και να πληρώνει τις άλλες υποχρεώσεις της» δήλωσε ο κ. Στεφανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: