Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Πληρωμή ως τις 12 Οκτώβρη, αλλιώς... χειρόφρενο! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Πληρωμή ως τις 12 Οκτώβρη, αλλιώς... χειρόφρενο!


Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, εάν δεν τους καταβληθούν το επόμενο διάστημα τα δεδουλευμένα του Αυγούστου.
Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, εάν δεν τους καταβληθούν το επόμενο διάστημα τα δεδουλευμένα του Αυγούστου. Οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στη δουλειά τους την περασμένη εβδομάδα, αφού είδαν στους λογαριασμούς τους δεδουλευμένα ενός μήνα και δήλωσαν στο αρμόδιο Υπουργείο ότι αναμένουν και τα υπόλοιπα χρήματα που τους οφείλονται, ώστε να συνεχίσουν να πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγια.

Ο αρμόδιος Υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, είχε διαμηνύσει ότι τα δεδουλευμένα του Αυγούστου πρόκειται να δοθούν μόνο αφού επιθεωρητές ελέγξουν ότι τα 2,8 εκ. ευρώ που διατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, πήγαν όντως για την πληρωμή του προσωπικού και όχι για να καλύψουν άλλες υποχρεώσεις του Οργανισμού. Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.

Παρότι το Σωματείο δεν είχε θέσει αρχικά συγκεκριμένο τελεσίγραφο για την καταβολή του μισθού του Αυγούστου, πληροφορίες αναφέρουν ως ημερομηνία ορόσημο την 12η Οκτωβρίου. Το Σωματείο των εργαζομένων επιθυμεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους και να μη συνεχίσει δημοσίως την κόντρα με τη ηγεσία του Υπουργείου, ωστόσο, σε οκτώ ημέρες από σήμερα, ο μισθός του Αυγούστου θα γίνει απαιτητός και οι εργαζόμενοι δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να κάνουν περισσότερη υπομονή. Θα ανακοινώσουν νέες κινητοποιήσεις, οι οποίες θα αφήσουν και πάλι τη Θεσσαλονίκη χωρίς αστικά λεωφορεία. Η στάση αυτή ήταν ξεκάθαρη και από τα λόγια του προέδρου των εργαζομένων, Δημήτρη Τσερμενίδη, μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων. "Η απόφασή μας ήταν ένα δείγμα καλής θέλησης προς την πόλη, την αγορά και το Υπουργείο. Αναμένουμε και τα υπόλοιπα δεδουλευμένα μας. Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουμε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις" είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου.

Η κόντρα διοίκησης- Υπουργείου συνεχίζεται
Κι ενώ μετά τη λήξη της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων επιχειρήθηκε να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι για να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ της διοίκησης του ΟΑΣΘ και του Υπουργείου, ο Χρίστης Σπίρζτης κατέστησε σαφές ότι η εκεχειρία είναι εύθραστη. Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση το περασμένο Σάββατο, έκανε και πάλι λόγο για σκάνδαλο 60 χρόνων στον ΟΑΣΘ και σημείωσε ότι "δεν είναι δυνατόν ένας Οργανισμός ιδιωτικός από το 2009 μέχρι το 2016 να έχει πάρει μόνο από επιδοτήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο 1 δις, δεν είναι δυνατόν στις επιδοτήσεις να εμπεριέχεται το κέρδος των μετόχων και να χρωστάει δεδουλευμένα στους εργαζομένους. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα".

Οργισμένη ήταν η απάντηση του προέδρου του ΟΑΣΘ, Χρήστου Στεφανίδη. "Ο κ. Σπίρτζης δεν είναι σε θέση να σχολιάζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και της Διαιτησίας. Δεν υπάρχει σκάνδαλο 60 ετών στον Οργανισμό'' δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Στεφανίδης.

πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add