Νέο καναλάρχη ψάχνει το Mega - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 07, 2016

Νέο καναλάρχη ψάχνει το Mega



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το Mega, όπου οι εργαζόμενοι μαζεύουν τα πράγματά τους, τις τελευταίες μέρες, καθώς ένα δημοσίευμα στην ιστοσελίδα tovima.gr, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Σταύρος Ψυχάρης, ένας έκ των βασικών μετόχων και στο Mega, περιπλέκει την κατάσταση. Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η χρονική στιγμή που το δημοσίευμα εμφανίζεται στην ιστοσελίδα και θέλει τις τράπεζες να πιέζουν τους μετόχους του καναλιού να κάνουν αίτηση για το άρθρο 99 και στη συνέχεια να μπει ως επενδυτής ένας από τους δύο νέους καναλάρχες.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει: «Ασφαλείς πληροφορίες από τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί τα μέτρα και η πίεση των πιστωτικών ιδρυμάτων προς την Τηλέτυπος Α.Ε.που κατέχει τον τηλεοπτικό σταθμό Μega ,προκειμένου να δημιουργήσουν προϋποθέσεις λύσης αντίστοιχης εκείνης που επιτεύχθηκε στην περίπτωση της πτώχευσης Μαρινόπουλου.

Οι βασικοί μέτοχοι πιέζονται στην παρούσα φάση να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, σε καθεστώς δηλαδή προστασίας έναντι των πιστωτών, με σκοπό να διευκολυνθεί η αναζήτηση νέου επενδυτή.

Το σενάριο που αξιολογούν οι Τράπεζες, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θέλει ως επενδυτή έναν από τους νέους καναλάρχες, που δεν έχουν κανάλι.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το ενδιαφέρον και δεν προβάλλουν εμπόδια οι παλαιοί μέτοχοι, ο επενδυτής - νέος καναλάρχης θα αποκτήσει κανάλι που δεν έχει, τη φήμη και την περιουσία του Μega, που όλοι μέχρι πρότινος υποτιμούσαν και λοιδορούσαν, ενδεχομένως θα απολαύσει «κουρέματος» των δανείων του, την αποδέσμευση επίσης των 25 εκατ. που διακρατούν οι Τράπεζες και πιθανώς νέα δάνεια, ικανά να στηρίξουν τη λειτουργία του σταθμού στην νέα κρίσιμη και ευαίσθητη περίοδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα τραπεζικές πηγές, τις επόμενες ημέρες θα φανεί κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει μια λύση τύπου Μαρινόπουλου και στην Τηλέτυπος Α.Ε.

Πράγμα που αν συμβεί θα επιβεβαιωθούν πλήρως οι αρχικές ανησυχίες εκείνων που πίστευαν ότι το Μega ήταν εξαρχής ο στόχος της κυβερνητικής παρέμβασης στα μέσα ενημέρωσης, με προφανή σκοπό την υφαρπαγή και τη λεηλασία του».


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: