Lemon pie αλλιώτικη..τη σερβίρεις σαν να μην τρέχει τίποτα..όμως ξετρελαίνει.. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23, 2016

Lemon pie αλλιώτικη..τη σερβίρεις σαν να μην τρέχει τίποτα..όμως ξετρελαίνει..


Μια συνταγή που τη σκέφτηκα και την έφτιαξα ένα Κυριακάτικο βράδυ. Μια έμπνευση στιγμής με ότι υλικά είχα προκειμένου να ευχαριστήσω κάποιους απρόσμενους επισκέπτες. Έγινε τόσο υπέροχη και από τότε τη φτιάχνω ανελλιπώς και για τους προγραμματισμένους επισκέπτες αλλά και για την οικογένειά μου.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση Digestive
380 γραμμάρια μπισκότα Digestive
120 γραμμάρια μαργαρίνη

Για τη βάση Oreo
240 γρ μπισκότα όρεο
40 γρ βούτυρο, λιωμένο

Για τη κρέμα
2 [400 γρ] κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Χυμός 2 λεμονιών [αν δεν το θέλετε πολύ ξινό προσθέστε χυμό 1 λεμονιού και αν πιο ξινό χυμό 3 λεμονιών]
Ξύσμα 1 λεμονιού
1 κ.γ. ζελατίνη
Για την επικάλυψη
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος των 200 ml [35%]
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση digestive: Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βιτάμ και το προσθέτουμε στη σκόνη μπισκότου που την έχουμε βάλει σε ένα μπόλ. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και τοποθετούμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα 24 εκ. ή τσέρκι ή ταψάκι με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού ώστε τα μείγμα να κάνει μια ισοπαχή στρώση στο πάτο και στα τοιχώματα [στα τοιχώματα μόνο αν τη βάλετε σε ταρτιέρα]. Τη βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει μέχρι να φτιάξουμε τη βάση με τα όρεο.
Για τη βάση oreo: Κάνουμε την ίδια πιο πάνω διαδικασία με τη διαφορά ότι δεν τα κάνουμε σκόνη αλλά λίγο πιο χονδρά. Βγάζουμε από τη κατάψυξη το σκεύος μας με τα digestive και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα με τα μπισκότα όρεο. Τα στρώνουμε πάλι ομοιόμορφα μόνο στο πάτο και όχι στα τοιχώματα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη κρέμα.
Για τη κρέμα: Βάζουμε την ζελατίνη με 1 κ.σ. νερό σ ένα μπολάκι και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μείγμα της ζελατίνης, τοποθετούμε και όλα τα υπόλοιπα προαναφερόμενα υλικά για τη κρέμα και ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή με μίξερ χειρός. Bγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε τη κρέμα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη βάση και αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Για την επικάλυψη: Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα τις κρέμες γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Καλύπτουμε με ένα κορνέ σε ότι σχέδιο θέλετε το γλυκό μας και καίμε με φλόγιστρο τη κορυφή [προαιρετικά].

Δεν υπάρχουν σχόλια: