Το λεμονάτο βουτυρένιο cake της Ανεράδας..μπουκιά και σχώριο.. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2016

Το λεμονάτο βουτυρένιο cake της Ανεράδας..μπουκιά και σχώριο..


Είναι ένα ιδιαίτερα αρωματικό και νόστιμο κέικ, βουτυρένιο και λεμονάτο, που λατρεύουν όλοι όσοι έρχονται να ξεκουραστούν στην Ανεράδα, τον ξενώνα μας στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας. Το γλάσο του λεμονιού το στολίζει τονίζοντας ακόμη περισσότερο την ωραία γεύση του. Δεν περισσεύει ποτέ για την άλλη ημέρα, το ψήνω λοιπόν καθημερινά, εξάλλου είναι πολύ απλό. Εκτός από το πρόγευμα μπορείτε να το προσφέρετε και με το απογευματινό τσάι, τον καφέ ή με ένα λικεράκι.

Υλικά

Για το κέικ

225 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άσπρη
4 αυγά
275 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.τ.γλ. μπέικιν πάουντερ
4 κ.τ.σ. γάλα
2 λεμόνια (ακέρωτα), ξύσμα και χυμός από ½ λεμόνι
Για το γλάσο λεμονιού

225 γρ. ζάχαρη άχνη
3-4 κ.τ.σ. χυμός λεμονιού
Χτυπάω καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτω τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτω το γάλα και το αλεύρι με ένα κουτάλι, αφού το έχω κοσκινίσει μαζί με το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύω με τη σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί. Τέλος προσθέτω το ξύσμα των δύο λεμονιών και χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύω καλά με τη σπάτουλα.

Λαδώνω μια φόρμα για κέικ, αδειάζω μέσα τη ζύμη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170 βαθμούς, για περίπου 35-40 λεπτά. Με ένα μαχαίρι δοκιμάζω αν έχει γίνει το κέικ. (Η λάμα του μαχαιριού πρέπει να βγαίνει στεγνή και προσοχή: δεν ανοίγουμε ποτέ τον φούρνο πριν φουσκώσει και ροδοκοκκινίσει το κέικ). Το βγάζω από τον φούρνο, με ένα μαχαίρι το ξεκολλάω περιμετρικά από τη φόρμα και το αφήνω να κρυώσει.

Αναποδογυρίζω τη φόρμα, βγάζω το κέικ και το ακουμπάω σε μια σχάρα. Όταν κρυώσει εντελώς, το περιχύνω με παχύρρευστο γλάσο που έχω εντωμεταξύ ετοιμάσει απλά ανακατεύοντας σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τον χυμό λεμονιού. Το υγρό γλάσο πρέπει να μοιάζει με αραιωμένο γλυκό υποβρύχιο βανίλια.
Απο την Μαρία Γιαννάκου


Δεν υπάρχουν σχόλια: