“Ανοίγουν” στα…τυφλά 350 επαγγέλματα – Δείτε τη λίστα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 01, 2016

“Ανοίγουν” στα…τυφλά 350 επαγγέλματα – Δείτε τη λίστα


Τεχνικοί τηλεόρασης και κινηματογράφου, βοηθοί… δεκάδων ειδικοτήτων ως και δύτες (!) συμπεριλαμβάνονται στην λίστα με τα επαγγέλματα
τα οποία το υπουργείο θεωρεί “κλειστά” και θέλει να καταργήσει βασικούς περιορισμούς. Πρώτα απ’ όλα θα καταργηθεί η διοικητική αδειοδότηση, δεν θα χρειάζεται δηλαδή άδεια από την αρμόδια αρχή για την έναρξη. Ο ενδιαφερόμενος απλά θα πρέπει να δηλώνει πρόθεση τρεις μήνες πριν. Αν δηλαδή κάποιος θέλει να ανοίξει ένα κατάστημα δεν θα χρειάζεται άδεια από τη Νομαρχία.
Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα ή τα πολυκαταστήματα δεν θα πρέπει να περιμένουν άδεια από καμία αρχή, απλά να περιμένουν τρεις μήνες.

Αίρονται οι περιορισμοί όπως ο χρόνος μαθητείας και το ωράριο που προβλέπονται σε κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων όπως οι κομμωτές.
Ενεργοποιείται η μέχρι σήμερα ανενεργή στη χώρα μας οδηγία Μπόλκκενσταϊν και έτσι οποιοσδήποτε κάτοικος χώρας μέλους της Ε.Ε. θα μπορεί να ασκήσει ελεύθερα επαγγελματική δραστηριότητα.
Για παράδειγμα κάποιος κομμωτής ή κάποιος ηλεκτρολόγος από τη Βουλγαρία μπορεί να ανοίξει κατάστημα η επιχείρηση.
Παράλληλα για 16 τεχνικά επαγγέλματα όπως είναι οι ψυκτικοί, οι ηλεκτρολόγοι κλπ μειώνεται δραστικά ο χρόνος προϋπηρεσίας.

Όλη η λίστα (αλφαβητικά)

πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm

Δεν υπάρχουν σχόλια: