Διώξτε Εύκολα τα Ενοχλητικά Ζωύφια από τις Γλάστρες σας με Δύο Φυσικούς Τρόπους!Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Αυγούστου 21, 2016

Διώξτε Εύκολα τα Ενοχλητικά Ζωύφια από τις Γλάστρες σας με Δύο Φυσικούς Τρόπους!Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS


Η χαρακτηριστική μυρωδιά του μαϊντανού κρατά τα έντομα μακριά από τα φυτά σας.
Το πράσινο σαπούνι εξολοθρεύει τα ζωύφια που έχουν μαλακό κέλυφος.
Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο δυνατά φυσικά εντομοαπωθητικά.

Μάθετε πώς θα κόψετε τον αέρα στα ζωύφια που ψάχνουν για καταφύγιο στα φυτά σας με δύο απόλυτα φυσικούς τρόπους.

Τα μικρά, ενοχλητικά έντομα και σκουλήκια συχνά προσπαθούν να κάνουν επιδρομή και να αλώσουν τις γλάστρες σας; Ευτυχώς, λύσεις... υπάρχουν: παρακάτω θα βρείτε δύο εύκολους, οικονομικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους για να κρατήσετε τα ζωύφια σε απόσταση από τον κήπο και τη βεράντα σας και αυτό το καλοκαίρι.

Γίνετε... μαϊντανός! Σε μια κατσαρόλα, αναμείξτε ½ φλ. τριμμένο ξερό μαϊντανό και 2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο σε 3 φλ. νερό. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς. Στη συνέχεια, στραγγίξτε το κι αφήστε το να κρυώσει προτού το βάλετε σε ένα δοχείο σπρέι (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη μαγειρικής). Ψεκάστε με αυτό τα δέντρα, τα φυτά και τις γλάστρες σας - η χαρακτηριστική μυρωδιά του μαϊντανού και του σκόρδου θα κρατήσει τα ζωύφια μακριά τους. Δεν έχετε μαϊντανό στο σπίτι; Μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με ξερό δυόσμο.


Μαϊντανός ο εντομοαπωθητικός: χρησιμοποιήστε τον για προστατέψετε τα φυτά σας από τα έντομα.

Παίξτε (σε) σαπουνόπερα Σε ένα λίτρο νερό, διαλύστε 4 κ.γ. τριμμένο πράσινο σαπούνι (ή βιοδιασπώμενο απορρυπαντικό πιάτων) και 2 κ.γ. οινόπνευμα και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, ψεκάστε με αυτό το διάλυμα τα φυτά και τις γλάστρες σας για να εξαφανίσετε τα έντομα από κοντά τους. Το συγκεκριμένο μείγμα, μάλιστα, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό κόντρα στα ζωύφια που έχουν μαλακό κέλυφος (όπως είναι η μελίγκρα και τα ακάρεα). Για ποιο λόγο; Το σαπούνι εισχωρεί στη μεμβράνη τους και τα ξεραίνει.

Πράσινο σαπούνι και... καθαρίσατε από τα ενοχλητικά ζωύφια!


Δεν υπάρχουν σχόλια: