Αντιμετωπίστε τις μυρωδιές του σπιτιού. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016

Αντιμετωπίστε τις μυρωδιές του σπιτιού.


Κουνουπίδι και ψωμί
Για να φύγει η δυσάρεστη οσμή των λαχανικών όπως το κουνουπίδι, το λάχανο και το μπρόκολο, την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε κάποιο από αυτά τα λαχανικά, ρίξτε στην κατσαρόλα μια φέτα ψωμί. Αυτή η κίνηση θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί αρκετά η βαριά μυρωδιά των λαχανικών αυτών. 

Μυρωδιές την κουζίνα
Αν το σπίτι σας μυρίζει άσχημα από τις μυρωδιές της κουζίνας τότε, ανάψτε το φούρνο και βάλτε σε ένα ταψάκι ή στο γκριλ φλούδες εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, γκρέιπ φρουτ). Αφήστε τα για 50 περίπου δευτερόλεπτα με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου.

Μυρωδιές στην κουζίνα
Για να εξαφανιστούν οι δυσάρεστες οσμές που δημιουργούνται όταν μαγειρεύετε υπάρχει τρόπος. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε μια χούφτα μπαχαρικά (πιπέρι, γαρίφαλο, βανίλια) ή αρωματικά φυτά (δεντρολίβανο, μέντα, ευκάλυπτο, δυόσμο). Κλείστε καλά την κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν. Μόλις πάρουν δύο βράσεις ανοίξτε το καπάκι και η νέα δυνατή και ευχάριστη μυρωδιά θα αναδυθεί και θα εξαφανίσει κάθε άλλη δυσάρεστη οσμή.

Παπούτσια και μυρωδιά
Αν έχουν μυρίσει άσχημα τα παπούτσια σας, βρέξτε μια χαρτοπετσέτα με οινόπνευμα εντριβής και απλώστε την στο εσωτερικό τους. Αφήστε την όλη την νύχτα. Το οινόπνευμα εξολοθρεύει τα βακτήρια που προξενούν την δυσοσμία. 

Εξουδετέρωση μυρωδιάς χρώματος
Αν ψιλοκόψετε ένα κρεμμύδι και το κρατήσετε σε ένα βαθύ πιάτο με νερό, στη μέση ενός φρεσκοβαμμένου δωματίου, εξουδετερώνετε γρήγορα η μυρωδιά των χρωμάτων . 

ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΣΙΓΑΡΟΥ
Το χειμώνα που ανάβει το καλοριφέρ , τοποθετήστε πάνω ένα μικρό γυάλινο μπολ με νερό και λίγο ξίδι .Το ξίδι "διαλύει " τις μυρωδιές του τσιγάρου και κάνει πιο υγιεινή την ατμόσφαιρα . 

ΤΣΙΓΑΡΙΛΑ
Ρίξτε στα τασάκια λίγη βανίλια σε σκόνη . Έτσι , κάθε φορά που θα σβήνετε τα τσιγάρα σας θα μυρίζει βανίλια , εξουδετερώνοντας την τσιγαρίλα . Το ίδιο μπορείτε να εφαρμόσετε και στα τασάκια του αυτοκινήτου . 

ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ
Αν τα νουλάπια της κουζίνα σας μυρίζουν κλεισούρα , βράστε ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα και βάλτε το στο χαμηλότερο ράφι του ντουλαπιού . Κλείστε καλά την πόρτα και αφήστε το γάλα να κρυώσει . Όταν κρυώσει και ανοίξετε την πόρτα θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά της κλεισούρας θα έχει εξαφανιστεί . 

ΚΑΦΕΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ
Είναι ιδανικό ένα χάρτινο σακουλάκι καφέ στο ψυγείο. Εξαφανίζει όλες τις ανεπιθύμητες μυρωδιές! 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ
Αν κόψετε κρεμμύδια ή σκόρδα και μυρίζουν τα χέρια σας,πάρτε μια πρέζα ελληνικό καφέ και τρίψτε καλά τα χέρια σας. 

ΑΡΩΜΑ ΚΑΦΕ
Βάλτε λίγη σκόνη ελληνικού καφέ στο ζεστό μάτι της κουζίνας για να φύγουν οι δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα σας.Να είστε σίγουροι ότι η κουζίνας σας θα γεμίσει ένα ευχάριστο άρωμα καφέ. 

ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑΓια να μην μυρίζουν τα χέρια σας (π.χ. κρεμμύδι,σκόρδο κτλ.)τρίψτε τα με μια λεμονόκουπα . 

ΤΗΓΑΝΙΛΑΕίσασταν αφηρημένοι, ή, έστω, χάλασε ο απορροφητήρας. Τώρα; Φυσικά ανοίγετε τα παράθυρα, αλλά εκτός αυτού, κάψτε μέσα σε ένα σταχτοδοχείο φλούδες πατάτας και λεμονιού. Κάνουν καλύτερη δουλειά απο όλα τα αποσμητικά χώρου στον κόσμο! 

ΑΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΓια να έχετε πάντα ένα ευχάριστο, διακριτικό και πάνω απ` όλα υγιεινό άρωμα στο σπίτι, σας χρειάζονται μόνο δύο δόσεις βανίλιας,που βάζουμε στα γλύκα, και η ηλεκτρική σας σκούπα. Ρουφήξτε τη σκόνη βανίλιας με τη σκούπα την ώρα που καθαρίζετε το σπίτι. Όταν τελειώσετε, το άρωμά της θα διαχέεται ευχάριστα παντού. Στα επόμενα σκουπίσματα δεν χρειάζεται να ξαναπροσθέσετε βανίλια. 

ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΣΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ
Αυγό, κρεμμύδι, σκόρδο, ψάρι, βαριά φαγητά, αφήνουν έντονη την παρουσία τους στα ποτήρια. Για να εξαφανιστούν οι οσμές πρέπει τα ποτήρια να πλυθούν καλά με άφθονο νερό και απορρυπαντικό με αιθέρια έλαια.

ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑΑν θέλετε η κουζίνα σας να μυρίζει ευχάριστα , βράστε σε μια κατσαρόλα λίγη κανέλα με ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά .. 

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣΓια να φύγει η μυρωδιά από τα πλαστικά σκεύη , βάλτε τα , πλυμένα και σκουπισμένα , στο ψυγείο μία μέρα . Αν παραμένει , γεμίστε τα σκεύη με νερό με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε τα έτσι για μία μέρα . 

ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΜΕΝΟΥΓια να εξουδετερώσετε τη μυρωδιά του καμένου στην κουζίνα σας , βράστε για λίγα λεπτά ένα λεμόνι κομμένο σε ροδέλες σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό . 

ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟΓια να δημιουργήσετε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα στο δωμάτιό σας , βάλτε μία κατσαρόλα με βραστό ξύδι στο κέντρο του δωματίου . Το ξίδι θα εξουδετερώσει τις δυσάρεστες μυρωδιές . 

ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑΠριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε ψάρια ή κρεμμύδια περάστε τα δάχτυλά σας με αλάτι . Δεν θα κολάνε μετά το καθάρισμα και δεν θα μυρίζουν δυσάρεστα . 

ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑΑν είστε καπνιστές και θέλετε να γλιτώσετε από τη δυσάρεστη μυρωδιά του τσιγάρου που επικρατεί στο σπίτι , αντιμετωπίστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας αναμμένα κεριά . Η ζεστή φλόγα ενός κεριού , εκτός του ότι δημιουργεί υπέροχη ατμόσφαιρα , έχει την ιδιότητα να εξαφανίζει τη δυσάρεστη οσμή του τσιγάρου από τους διάφορους χώρους του σπιτιού . 

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΜΥΡΩΔΙΑΣΗ ενοχλητική και έντονη μυρωδιά του πεπονιού μέσα στο ψυγείο , μπορεί να εξουδετερωθεί , εάν σε ένα από τα ράφια του ψυγείου τοποθετήσετε ένα μπαστουνάκι κανέλας ή αφήστε για μερικές μέρες ένα μπολάκι με ξίδι . Τόσο η κανέλα όσο και το ξίδι έχουν την ιδιότητα να απορροφούν όλες τις μυρωδιές . 

ΜΥΡΩΔΙΑ ΧΛΩΡΙΟΥΣυμβαίνει συχνά το νερό της βρύσης να μυρίζει χλώριο . Για να περιοριστεί η έντονη μυρωδιά χλωρίου , ένας απλός τρόπος είναι , όταν γεμίζετε τα μπουκάλια , να τα αφήνετε για μερικές ώρες χωρίς καπάκι μέσα στο ψυγείο . 

ΒΑΛΙΤΣΕΣ
Οι βαλίτσες σας μυρίζουν κλεισούρα ; Λίγες μέρες πριν τις χρησιμοποιήσετε , βάλτε στο εσωτερικό της κάθε μίας 2-3 κύβους ζάχαρη και ξανακλείστε τις . Η ζάχαρη θα απορροφήσει την υγρασία και η δυσάρεστη μυρωδιά μέσα στη βαλίτσα θα εξαφανιστεί .

ΑΣΧΗΜΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ
Αν το θερμός σας μυρίζει άσχημα , γεμίστε τον με ζεστό νερό και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού . Κλείστε το καλά και αφήστε το γισα είκοσι λεπτά . Ξεβγάλετε το με άφθονο νερό και αφήστε το ανοιχτό να στεγνώσει καλά . Έτσι όλες οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν ..

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ
Ανακατέψτε σε ένα κατσαρολάκι 2 κουταλιές της σούπας σόδα φαγητού με 2 κουταλιές της σούπας βαζελίνη και 2 κουταλιές της σούπας ταλκ . ( Αν θέλετε να έχει άρωμα , χρησιμοποιήστε για το μείγμα αρωματικό ταλκ) . Βάλτε το κατσαρολάκι σε μπεν μαρί και αφήστε το σε σιγανή φωτιά , ανακατεύοντας συνέχεια , μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή κρέμας . Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και μεταφέρετε την κρέμα σε βαζάκι που να κλείνει αεροστεγώς . Το αποσμητικό κρέμα είναι έτοιμο!!! 

ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΣΠΙΡΤΑ
Αν η ατμόσφαιρα στην τουαλέτα δεν είναι και τόσο ευχάριστη , διώξτε κάθε δυσάρεστη μυρωδιά , κλείνοντας την πόρτα , ανάβοντας ένα σπίρτο ή δύο , αν ο χώρος είναι μεγάλος , και αφήνοντάς το να καεί . Θα εκπλαγείτε με την αποτελεσματικότητά του!!!!!! 

ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ
Εξαφανίστε τις δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα βράζοντας σε λίγο νερό καμιά εικοσαριά γαρίφαλα .

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ
Λίγες φλούδες πορτοκαλιού πάνω στα κλιματιστικά μηχανήματα θα αρωματίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας ευχάριστα και διακριτικά .. 

ΜΥΡΩΔΙΑ ΧΛΩΡΙΝΗΣ
Διώχνετε τη δυσάρεστη μυρωδιά της χλωρίνης από τα χέρια σας , τρίβοντας τα με ξίδι ή λεμόνι . Μετά τα πλένετε με σαπούνι Μασσαλίας ...

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές των σκουπιδιών , πασπαλίστε τον πάτο του δοχείου με ψιλή άμμο ... 

ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ ΧΩΡΟΥ
Ξίδι : Λίγο ξίδι σε μικρά μπολάκια σε διάφορα σημεία του χώρου απομακρύνουν τις οσμές , ενώ 1 κουταλιά ξιδιού βρασμένη σε 1 φλιτζάνι νερό μειώνει αισθητά τις μυρωδιές που προέρχονται από το μαγείρεμα .... 
Κανέλα και γαρίφαλα : Βάλτε τα συγκεκριμένα ή και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας μέσα σε μία γάζα ή ένα τούλι , κλείστε καλά και βράστε το πουγκί μέσα σε νερό για 1-2 ώρες . Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό .... 
Λεμόνι και πορτοκάλι : Όταν τα χρησιμοποιήσετε μην πετάξετε τις φλούδες αλλά βράστε τις σε ένα κατσαρολάκι με νερό για 1 ώρα ..... 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Βανίλια : Τοποθετήστε μία ποσότητα καθαρής βανίλιας μέσα σε βαμβακερό ύφασμα , κλείστε το με ένα σπάγκο και τοποθετήστε το σε ένα ρηχό πιατάκι μέσα στο ψυγείο ή σε οποιοδήποτε σημείο της κουζίνας .. 
Μαγειρική σόδα : Ένα πιατάκι με μαγειρική σόδα σε ένα ράφι του ψυγείου ή σε κάποιο ντουλάπι θα τα διατηρήσει καθαρά από οσμές . Μην ξεχνάτε να την αντικαθιστάτε κάθε δύο μήνες , ρίχνοντας την παλιά σόδα μέσα στο νεροχύτη , απαλλάσσοντας έτσι και αυτόν από τις οσμές ..... 
Ξίδι ή κλαδάκια σέλινου : Αν θέλετε να αποφύγετε ή να απομακρύνετε τις ενοχλητικές μυρωδιές των φαγητών από τα χέρια σας , τρίψτε τα πριν και μετά από το μαγείρεμα με ξίδι ή με την άκρη ενός κλαδιού σέλινου ...... 
Αιθέρια έλαια : Για κάθε 2 φλιτζάνια νερό προσθέστε 4 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο ( λεβάντα , ευκάλυπτος , λεμόνι , δενδρολίβανο, κ.λ.π . ) ή συνδυασμούς τους . Βάλτε το διάλυμα σε έναν ψεκαστήρα και τοποθετήστε το σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος . Η κουζίνα σας θα μυρίζει υπέροχα αν μετά το καθάρισμα περνάτε με αυτό όλες τις επιφανείς ...


Διαφορα αλλα
Η μυρωδιά του τσιγάρου είναι από τις πιο έντονες και διαπεραστικές σε ένα δωμάτιο, και δυστυχώς η αντιμετώπισή της είναι δύσκολη, ειδικά αν υπάρχει καπνιστής στο χώρο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να δώσουν λύση σε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα.
Τοποθετήστε σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας βαζάκια με ξύδι ή αρωματικά πεύκου. Φροντίστε το μέρος που θα τα βάλετε να μην είναι προσβάσιμο από μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα.
Ψεκάστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας άρωμα σε μια κρύα λάμπα. Όταν την ανάψετε η θερμότητα θα γεμίσει την ατμόσφαιρα με αυτή την ευχάριστη οσμή.
Αφήστε για ένα βράδυ μικροαντικείμενα όπως μαξιλαράκια, τα γάντια σας ή ένα καπέλο κλειστά σε μια σακούλα, τοποθετώντας μαζί σακουλάκια λεβάντας.
Μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα στα σταχτοδοχεία, ειδικά αν τα χρησιμοποιείτε συχνά, άμμο για γάτες. Θα συγκρατήσει τις δυσάρεστες μυρωδιές του τσιγάρου.
Ρίξτε μαγειρική σόδα στα χαλιά σας σε όλο το σπίτι. Αφήστε για όλη τη νύχτα και το πρωί σκουπίστε τη με την ηλεκτρική σκούπα.
Μουσκέψτε μια πετσέτα με ξύδι, στραγγίστε τη, και κυματίστε τη για λίγα λεπτά μέσα στο δωμάτιο.

Μυρωδιές στο ψυγείοΓια να μη μυρίζει το ψυγείο μπορούμε να βάλουμε ένα ποτηράκι με μαγειρική σόδα σε κάποιο από τα ράφια..
Εναλλακτικά, μπορούμε να πάρουμε μία λεμονόκουπα, να την "σκάψουμε" και να την γεμίσουμε με χοντρό αλάτι. Λένε ότι το λεμόνι σκορπίζει ένα άρωμα φρεσκάδας και το αλάτι έχει την ιδιότητα να απορροφά τις μυρωδιές.

Αρωματικό στην ηλεκτρική σκούπαΓια να μυρίζει ακόμα πιο όμορφα το σπίτι μας, κάθε φορά που σκουπίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα, αδειάζουμε στο πάτωμα βανίλια σε σκόνη και την τραβάμε με την ηλεκτρική σκούπα. Από εκείνη την ώρα ,κάθε φορά που θα βάζουμε σκούπα το σπίτι μας θα μυρίζει βανίλια.

Για ευωδιαστά συρτάριαΠεριχύστε ένα βαμβάκι με αρωματικά έλαια και "αλείψτε" με αυτό το εσωτερικό των συρταριών σας.
Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε, αν θέλετε, στο εσωτερικό τους ένα τούλι και να τυλίξετε με αυτό αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλών ή ότι άλλο προτιμάτε. Ενδείκνυνται τα πορτοκάλια!!

Φυσικό αρωματικό για όλο το σπίτιΒάζουμε ένα κατσαρόλι στο μάτι, με νερό, φέτες πορτοκάλι, κανέλλα και γαρύφαλλο και το αφήνουμε να σιγοβράζει.

Ποτέ πια μυρωδιά τσιγάρου.
Όταν καπνίζουμε, εμείς ή όποιος άλλος, για να μην μυρίζει το σπίτι μας "τσιγαρίλα" , βάζουμε στο τασακι μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.
Καθώς επίσης μπορείτε να μοιράσετε στα τασάκια σας 1 κουτ. σοούπας αμμωνία και 1 λεβάντα.
Στα τασάκια μπορείτε ενναλακτικά να ρίξετε και λίγη βανίλια (από αυτήν που χρησιμοποιούμε στα γλυκά)
Για να φύγει μυρωδιά από σβησμένη πίπα πλένετε την πίπα με λίγο κονιάκ, ανακατεμένο με ζάχαρη.

Για καθαρά σταχτοδοχείαΠερνάτε τα τασάκι, κάθε τόσο με παρκετίνη για πατώματα. Έτσι απορροφούν, λιγότερο, τη μυρωδιά του καπνού.

Φυσικό αρωματικό ντουλάπαςΣε ενα τούλι τυλίγουμε ένα φύλλο δάφνης, ένα ξύλάκι κανέλας, μαύρο πιπέρι και ωμό ρύζι. Αν υπάρχει και φασκόμηλο ακόμα καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add