Χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Μάντη-Καγιαλή στην ιστιοπλοϊα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016

Χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Μάντη-Καγιαλή στην ιστιοπλοϊα


Tο χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κέρδισαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στην ιστιοπλοϊα στα 470 των ανδρών.

Μετά και τη χθεσινή αναβολή λόγω άπνοιας ο μεγάλος τελικός έγινε σήμερα και το ελληνικό δίδυμο που ήδη με την καταπληκτική του πορεία στις προηγούμενες κούρσες είχε «κλειδώσει» ένα μετάλλιο κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση.

Το ελληνικό πλήρωμα κατέβαλε τεράστια προσπάθεια στην κούρσα των μεταλλίων, κοντράροντας στα ίσα τους Αυστραλούς, ωστόσο πήρε την 10η θέση στην τελευταία ιστιοδρομία, κατακτώντας, τελικά το χάλκινο μετάλλιο!

Πρόκειται φυσικά για τεράστια επιτυχία, ακόμα μία για την ελληνική ιστιοπλοϊα, που έφτασε τα οκτώ μετάλλια συνολικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα, το μετάλλιο των Μάντη και Καγιαλή ήταν το πέμπτο για την ελληνική αποστολή στους Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κροατία με τους Φαντέλα / Μάρενιτς και το ασημένιο η Αυστραλία με τους Μπέλτσερ / Ράιαν.

Το αποτέλεσμα της κούρσας μεταλλίων:

1. Ελβετία

2. ΗΠΑ

3. Μ. Βρετανία

4. Γαλλία

5. Σουηδία

6. Νέα Ζηλανδία

7. Αυστρία

8. Κροατία

9 Αυστραλία

10 Ελλάδα

«Το 5ο μετάλλιο χάρισαν απόψε στην Ελλάδα οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής στην κατηγορία των 470 της ιστιοπλοΐας των ανδρών, γράφοντας με τη σειρά τους τη δική τους χρυσή σελίδα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων» σχολίασε ο υπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. 

Το ελληνικό πλήρωμα συνέχισε τη μεγάλη παράδοση που έχει η χώρα μας στο απαιτητικό και επίπονο άθλημα της ιστιοπλοΐας, που διαχρονικά μας χαρίζει μεγάλες συγκινήσεις, επιβεβαιώνοντας την αγάπη του λαού μας για τη θάλασσα και τα θαλάσσια αθλήματα. 

Οι Έλληνες αθλητές της ιστιοπλοΐας διακρίθηκαν στο Ρίο δίνοντας ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο πως η Ελλάδα ανθίσταται στις δυσκολίες με επιμονή, αφοσίωση και σκληρή δουλειά. 

Είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες τους αλλά και για τις απλές συμμετοχές τους, καθώς όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής μας εκπροσωπούν επάξια.

Θερμά συγχαρητήρια στους ιστιοπλόους μας, τους προπονητές τους και την ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για την τεράστια επιτυχία τους.

Το διαβάσαμε από το:  thesecretrealtruth.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add