Καλοκαιρινές βόλτες στην άγνωστη λίμνη της Πάρνηθας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2016

Καλοκαιρινές βόλτες στην άγνωστη λίμνη της Πάρνηθας

Η λίμνη Μπελέτσι, είναι μια όχι και τόσο γνωστή για πολλούς λίμνη μια ανάσα από την Αθήνα και αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια ξέγνοιαστη βόλτα -καλοκαίρι αργά το απόγευμα -λίγο έξω από το κλεινόν άστυ.Πρόκειται για μια μικρή τεχνητή λίμνη στα 600 μέτρα υψόμετρο με μέγιστη διάμετρο 130 μέτρα και βάθος 9 μέτρα που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και τελικά χρησίμευσε αφενός ως αποθήκη νερού για τα έργα της περιοχής και αργότερα ως υγροβιότοπος. Το τεχνητό έργο που κατασκευαζόταν στην περιοχή συγκράτησε αφενός τα νερά της πηγής που βρίσκεται βόρεια, αφετέρου τα όμβρια ύδατα από τον υπερκείμενο λόφο με αποτέλεσμα το σχηματισμό της λίμνης που ονομάζεται και κιθάρα λόγω του σχήματός της.Η μικρή αυτή λίμνη με το εμβαδόν των περίπου 5.000 τ.μ. αποτελεί ένα σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής καθώς απαντώνται αποδημητικά πουλιά όσο και μόνιμα νηκτικά καθώς και νεροχελώνες και ψάρια. Είναι μια μικρή όαση ιδανική για περίπατο όλο το χρόνο στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει κανείς για να φτάσει στην όμορφη λίμνη είναι από το Τατόι προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε ένα υπέροχο τοπίο χωρίς να χρειαστεί να κάνουν πολλά χιλιόμετρα.Περιμετρικά της λίμνης υπάρχουν μονοπάτια τα οποία μπορεί να ακολουθήσει κανείς για μια ευχάριστη βόλτα ειδικά εάν το επιτρέπει και ο καιρός. Ζευγάρια και οικογένειες αλλά και παρέες φτάνουν στη λίμνη για πικ-νικ και για βόλτα μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο και βλάστηση με διάφορα δέντρα όπως πεύκα και βελανιδιές.
Αγριολούλουδα και μεγάλοι θάμνοι συμπληρώνουν το τοπίο και κάνουν το σημείο «στέκι» για όσους το ανακαλύψουν. Αν είστε τυχεροί ίσως συναντήσετε και κάποιο ελάφι καθώς το οροπέδιο Αγίας Τριάδας-Κατσιμιδίου αποτελεί όπως λέγεται βιότοπο των ελαφιών της Πάρνηθας.


Πηγή: newsbeast.gr μέσω foroline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: