Πόσο κοστίζει η ζωή; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016

Πόσο κοστίζει η ζωή;

Κοιτάς γύρω σου και βλέπεις ανθρώπους …σκέφτεσαι για να μπορούν να πουν καλήμερα- καλησπέρα ..για να μπορούν να περπατάνε στα δυο πόδια ..είναι άνθρωποι… !

Και εκεί ξεκiνα και όλο το λάθος της υπόθεσης!

Σε αυτό το άρθρο καλό είναι να διαβάσεις κάθε λέξη και να την κάνεις κτήμα σου… καλό είναι να διαβάσεις με τα μάτια ενός παιδιού ..γιατί ότι σου δοθεί εδώ αυτή την στιγμή είναι μια αλήθεια που κατακτηθηκε με τεράστιες θυσίες ..!

Αν βρεθείς στην στιγμή που κάποιος σου πει…τα λεφτά σου η την Ζωή σου (όπου λεφτά είναι όλη η ύλη που σαν ηλίθιος νομίζεις ότι την κατέχεις) …ποια θα είναι η απάντηση σου ; Απλά τα δίνεις όλα και ζεις… στο πρώτο πρόσωπο λοιπόν η Ζωή έχει ανεκτίμητη αξία …αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου θα μπορούσαμε να χαρίσουμε – θυσιάσουμε την Ζωή μας!

Αν κάποιος σου πει … τα λεφτά σου και την Ζωή σου η… την οικογένεια σου … Τότε το θέμα αξίας Ζωής σε προσωπικό επίπεδο φτάνει μέχρι εκεί που θα είναι το μέσο να γλυτώσει τους αγαπημένους μας…αν είμαστε βέβαια άνθρωποι με ψυχή και όχι κλώνοι! Παλι λοιπόν η Ζωή σε δεύτερο πρόσωπο μπορεί να θεωρηθεί ανεκτίμητη !!

Αν μάθεις ότι κινδυνεύει η Ζωή ενός φίλου , κουμπάρου κοκ…ανάλογα την περίσταση αν είναι από εξωτερικό παράγοντα και είσαι μπροστά η αν είναι από ασθένεια κοκ…αρχίζουν τα παζάρια του ανεκτίμητου της Ζωής!

Μην βιάζεσαι..κοινός σκάσε . πάψε την φωνή μέσα στο μυαλό σου και άκου…αν μάθεις ότι το παιδί του κουμπάρου έχει μια βαριά ασθένεια ….τότε θα συμμετέχεις στην βοήθεια με βάση ..το τι εσύ έχεις σαν δεδομένο επιβίωσης για το αύριο…απλά λοιπόν πολύ απλά το ανεκτίμητο…πέφτει σαν αξία επειδή εσύ μπορείς να μεταβιβάσεις την ευθύνη σου στον κουμπάρο…αν είναι να θυσιαστεί ας θυσιαστεί αυτός….Και βέβαια είναι λογικό …να μην έχεις την ίδια αγάπη για το παιδί ενός άλλου…(κατά πόσο είναι και σοφό δεν ξέρω) !

Όσο απομακρύνεται λοιπόν από σένα η ευθύνη και μικραίνει η αγάπη … τόσο πιο φθηνή γίνεται για σένα η Ζωή! Για αυτό και σε έναν ζητιάνο που πραγματικά νιώθεις ότι δεν σε κοροϊδεύει δίνεις το πολύ δυο ευρώ… για να ζήσει …γιατί λες …ας μοιραστούμε όλοι την ευθύνη!!!…

Αν μιλήσουμε δηλαδή για τους χιλιάδες θανάτους παιδιών στον κόσμο από πείνα και δίψα που το 99.9 % του πληθυσμού της γης σε αυτόν τον πολιτισμό της χεστρας δεν δίνει καμία σημασία και αρα καμία αξία …τότε κατανοείς ότι όλα έχουν να κάνουν στην άξια της Ζωής με βάση το προσωπικό μας συμφέρον και την αποποίηση των ευθυνών μας!!!…Παρα όλα αυτά εμείς βγάζουμε σπαθί όταν θιχτεί ο ανθρωπισμός , η δημοκρατία μας και ο πολιτισμός μας….(Σπαθί; του κόλου τα εννιάμερα αλλά είναι καλό παράδειγμα να δεις την μάσκα του ψευδους που φοράς)

Τώρα που κατανοήσαμε την αξία και πόσο αλλάζει με βάση το πνεύμα μας και την αγάπη μας …. με βάση το πόσο πολύ έχουμε κατανοήσει τι ανάγκες έχουμε και πόσο φοβόμαστε το μέλλον…ας περάσουμε σε κάτι πολυ ουσιώδες !

Έχεις σκοτώσει ποτέ σου άνθρωπο; Ντροπή σου να λες όχι με τόση βεβαιότητα!!

Εγώ σου λέω ότι έχεις σκοτώσει όχι μόνο έναν αλλά πολλούς …όλοι μας έχουμε σκοτώσει πολλούς συνανθρώπους μας ..και μην νομίζεις ότι θα το πάω κάπου σε στυλ..αφού αγόρασες αυτά τα προϊόντα σκότωσες και αυτούς που πεθαίνουν για αυτά κοκ…όχι φίλε αυτό που σου λέω είναι απόλυτο ….!

ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ!

Ένα πρόβλημα που έχει μια και μόνο λύση δεν μπορεί ταυτόχρονα να έχει και δημοκρατικές διαδικασίες για την λύση αυτή!

Δεν μπορεί δηλαδή 20 ηλίθιοι να έχουν 20 ηλίθιες ιδέες και ο ένας με την σωστή ιδέα και λύση να είναι αναγκασμένος να συνεργαστεί μαζί τους!

Άπλα η ηλιθιότητα είναι ηλιθιότητα , η ευφυΐα ευφυΐα και η λύση λύση… όλα τα άλλα είναι απλά μαϊμουδισμός από πιθηκια που είμαστε όλοι μας!

Κάθε μέρα κρίνεις με ελαφρά την καρδιά σου , κάθε μέρα συστηνεις με ελαφρά την καρδιά σου και ίσως με λίγο συμφεροντολογικο όφελος , κάθε μέρα αφήνεις τις πεποιθήσεις σου να σε σέρνουν σαν μαλάκα και δεν σταματάς μια σταλιά να ρωτήσεις τον εαυτό σου …ρε αυτό που νομίζω οτι γνωρίζω το γνωρίζω; η το έμαθα από επιφάνεια; η μου το φύτεψε η υπεροντοτητα και όσο μιλάω για αυτό κάνω κακό;

Φαντάσου την στιγμή που είπες σε έναν φίλο οτι ο συγκεκριμενος γιατρός ειναι αλμπάνης γιατι η νύφη του γαμπρού του ξαδέλφου σου είχε πάει σε αυτόν και δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημενη….φαντάσου αυτός ο γιατρός όμως να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο με την γνώση να θεραπευσει την ασθένεια του φιλου σου…αλλά ο φίλος σου επειδή σε αγαπά και σε εμπιστεύεται να μην πάει ποτέ σε αυτόν τον γιατρό και στο τέλος να χάσει την μάχη με την ασθένεια… τον σκότωσες η όχι;

Μην χαιδευεσε , δεν είναι αυτό το παράδειγμα θανάτου …. δεν είναι μόνο αυτό και σήμερα δεν θα γλυτώσεις από την ευθύνη σου!

Ο άνθρωπος έχει σαν μέσο επιβίωσης ένα τεράστιο όπλο , το μυαλό του … ενα πανίσχυρο όπλο με τρωτά σημεία δυστυχώς !!

Μια γυναίκα που απογοητεύτηκε από τον σύζυγο της θα βγάλει καρκίνο στο αριστερό στήθος, ένας άνθρωπος που φοβαται τον θάνατο θα βγάλει καρκίνο στους πνεύμονες , ένας άνθρωπος που ένοιωσε ότι τον υποτιμούν στα κοκαλα ….και δεν έχει σταματημό η λίστα με ασθένειες που εμείς φυτεύουμε μέσα στο μυαλό μας σαν εντολές και αυτός απλά εκτελεί!

Ξανά ρωτάω …σε πόσους ανθρώπους έκανες σκληρή κριτική ; Πόσοι άνθρωποι σε είχαν αφήσει να περάσεις μέσα στην ψυχή τους και εσύ με τα λόγια σου η της πράξεις σου τους αδειασες;

Πόσους ανθρώπους έχεις κρίνει με σκληρά λόγια; Πόσους ανθρώπους έχεις κουτσομπολεψει ; Πόσους έχεις καταπιέσει; Πόσους έχεις ρίξει στην εργασία σου και κοκορεύεσαι ακόμα ηλίθιο ον οτι νίκησες και αυτή την μάχη …!!!!!

Ο εγκέφαλος μας έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τις σκέψεις σαν πραγματικότητα , αν ένας άνθρωπος ζει κάτω από το άγχος της επιβίωσης , της πεινας …τότε έχει δώσει στον εγκεφαλο του την εντολή να στείλει υπερκυτταρα στο στομάχι του … καρκινικά κύτταρα!!

Η τηλεόραση βομβαρδίζει με ανασφάλεια του μέλλοντος όλους μας …οι πολύ πολύ ευαίσθητοι έφυγαν , αυτοκτόνησαν..η επόμενη φουρνια θα είναι αυτοί που η πίεση και το στρες έδωσαν εντολή στον εγκέφαλο να δημιουργήσει μια υπερλειτουργια για να αποφύγει τον κίνδυνο…έναν κίνδυνο όμως εικονικό…μελλοντικό..που μπορεί να μην έρθει ποτέ !!!!

Σε ρωτάω …στην επιχείρηση σου ..πιέζεις τους υπαλλήλους σου με έντεχνο τρόπο ..και φόβο ότι αύριο μπορεί και να μην είναι εκεί; Ελα μεταξύ μας μιλάμε…το κάνεις!!

Έχεις δημιουργήσει ποτέ ανασφάλεια με δουριακο τρόπο για να μην σου φύγουν τα γκέμια εξουσίας σου… για να μην χάσεις ότι νομίζεις ηλίθιε ότι είναι δικό σου; ..ναι το έχεις κάνει!

Όλοι ένα βυζί θηλασαμε , ήρθαμε ανήμποροι τελείως , απροστάτευτοι ….τα πιο απροστάτευτα όντα πάνω στο πλανήτη …και για καιρό κάποιο βυζί μας συντήρησε !

Δεν υπάρχει κανείς από μας που ήπιε το μαγικό ζωμό , όλοι για βυζάκι κλαίγαμε!

Οι δυνατότητες που μας δόθηκαν σε αυτή την Ζωή ειναι από τους γονείς μας (Παλαιοι καταδικοι στον πλανητη φυλακη) , κοινωνικές , υλικές αλλά με τίποτα ουσιαστικές !! Κανείς μας δεν πήρε ιδιότητα ψυχής από εδώ , είτε έχει δισεκατομμύρια είτε όχι … όλοι πήραμε της ιδιότητες μας μπαίνοντας στο κτίριο… πριν το πρώτο φιλί στο βυζί!

Αρα όποιοι από εσάς εκεί έξω νοιώθετε ανώτεροι από τους άλλους γιατί φρόντισε η τύχη , η κληρονομία και η λαμογια να σας βάλουν σε θέση που μπορείτε να εξουσιάζεται …σκεφθείτε δυο φορές ηλίθιοι … τίποτα ουσιώδες δεν έχετε πάρει αν χρησιμοποιητε το υπαρκτό …. !

Ουσιωδες και χρήσιμο είναι μόνο το ανύπαρκτο …. όπως τα δωμάτια που σας φιλοξενούν…ο χώρος που ζειτε είναι ανύπαρκτος, το νερό στο ποτήρι χωράει στην ανυπαρξία μια κοιλότητας! ..

Οι σκέψεις μας , οι πεποιθήσεις μας , οι φόβοι μας είναι μια πραγματικοτητα για τον νου μας , ο νους μας μπορεί να μας αρρωστήσει η να μας θεραπεύσει μέσα σε ένα δέκατο του δευτερολεπτου!

Αυτη η αλήθεια είναι αδιαπραγματευτη και φροντίστε να την βάλετε μέσα στο κυτταρο σας αυτή την στιγμή!

Η δυναμη μας σαν όντα , όταν πλέον σηκωθούμε στα δυο πόδια και δεν έχουμε ανάγκη το βυζί ειναι τεράστια ! Ας σεβαστούμε λοιπόν ότι επί της ουσίας και δυναμικά είμαστε όλοι ίδιοι και ότι όλοι ξεκινήσαμε από την ίδια κατάσταση , έτσι ώστε να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε ο ενας τον αλλο και να σεβαστούμε την ζωη ολοκληρωτικά και όχι με συμφέρον!

Αυτα τα λογια μου μην τα αφήσεις να σε μαστιγώνουν οταν θα έρθει και η δική μας στιγμή που θα ζούμε τον όλεθρο και την έκπτωση της ζωης ….για να εμποδίσεις το μέλλον που σου ετοιμάζουν πρέπει να δουν στο πείραμα που σου κάνουν ότι εσυ ως ελλην έχεις την ικανότητα να ξεχωρίσεις την πλάνη και το ψεύδος και έχεις την ιδιότητα της αξιες να μην τις διαπραγματευεσαι!

Το παιδί του γείτονα είναι παιδί όλων μας και μόνο με αυτή την φιλοσοφία και σεβασμό σε ολοκληρωτικό επίπεδο μπορούμε να σταματήσουμε το σκοτάδι που ηρθε μεσα στον πολιτισμο μας !

Αν θεωρήσουν ότι ο σεβασμός μας προς την ζωή ειναι απόλυτος δεν θα τολμήσουν να κάνουν πράξη όσα σχεδιάζουν, όταν δουν έναν λαο ενωμένο και εξαγριωμένο κάνουν αμέσως πισω,…αν δουν ομως τις δομές και τις αξίες χαλαρές …θα σηκώσουν άλλο ενα βαθμό την χυτρα βρασιματος!

Μάθε να σκέφτεσαι σωστά για να θεραπευτείς και να θεραπεύεις , μάθε να μην κρίνεις δεν ξέρεις πόσο πολύ σε αγαπά αυτός που κρίνεις και μπορεί να τον σκοτώσεις , μην επιλεγεις την επιφάνεια , μέτρα τον λόγο σου…τα λόγια είναι μαθηματικά μπορούν να είναι άπειρα αλλά μπορούν και με μια μόνο πρόσθεση να αλλάξουν τον ισολογισμό του κόσμου..πρόσθεσε την αγάπη σαν λέξη μέσα σου … είναι ικανή να αλλαξει τα πάντα!Μάθε να συγχωρείς εσένα γιατί εσύ είσαι η αρχή στα πάντα και αν εσύ είσαι καλά θα κάνεις καλά και τους γύρω σου…τα λάθη υπάρχουν για να σε κάνουν να μάθεις ποιος είσαι …συγχώρησε τον εαυτό σου ,…σταμάτα τις όποιες εσωτερικές διαμάχες για να μπορέσει να σε θεραπεύσει ο εγκέφαλος σου!

Stranger…

Δεν υπάρχουν σχόλια: