10 Tips για να καταλάβεις αν ψάχνει μια σοβαρή σχέση - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Ιουλίου 16, 2016

10 Tips για να καταλάβεις αν ψάχνει μια σοβαρή σχέση

Δε χρειάζεται να μαδήσεις τη μαργαρίτα για να μάθεις αν σε αγαπά και θέλει μια σοβαρή σχέση μαζίσου. Απλά δες τα σημάδια!


Ας το παραδεχτούμε, όλοι θέλουμε κάτι από μια σχέση. Ωστόσο, κάποιοι είτε δεν ξέρουν τι θέλουν ή απλά ψάχνουν κάτι για να γεμίσει το κενό της μοναξιάς του, χωρίς να δεσμευτούν πραγματικά.


Παρακάτω θα δεις 10 tips για να καταλάβεις αν το πρόσωπο που σου αρέσει ενδιαφέρεται ή όχι για μια σοβαρή σχέση.

1. Δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της σχέσης
Μια σχέση είναι σαν ένα φυτό. Πρέπει να καλλιεργηθεί, να ποτιστεί, να φροντιστεί για να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει. Αν ένα άτομο δεν βλέπει το μέλλον, αλλά το τώρα και πώς θα περάσει καλά, τότε μάλλον δεν είναι έτοιμο για να οικοδομήσει μια σχέση με σταθερότητα και διάρκεια.

2. Προτίμα να παίρνει από το να δίνει
Μπορεί να ακούσεις διάφορες δικαιολογίες από το συγκεκριμένο άτομο, όλες πάνω κάτω του τύπου «στην προηγούμενη σχέση μου έδωσα πολλά και στο τέλος πληγώθηκα». Να ξέρεις ότι όταν κάποιος δίνει, το κάνει γιατί το θέλει. Και συνήθως αυτοί που κρατάνε λογαριασμό στο τι παίρνουν είναι αυτοί που δεν δίνουν.

3. Δεν είχε ποτέ μακρόχρονη σχέση στο παρελθόν
Οι πιθανότητες να έχεις να κάνεις με ένα πρόσωπο που δεν δένεται με κανέναν γι’ αυτό προτιμά τις περιστασιακές σχέσεις είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη.

4. Δεν ξέρει τι θέλει
Εκεί απλά φεύγεις γιατί σίγουρα το συγκεκριμένο άτομο δεν πρόκειται να μάθει μαζί σου τι θέλει. Χρησιμοποιεί την αοριστία για να μπορεί ανά πάσα στιγμή, μόλις νιώσει πλήρες, να φύγει.

5. Έχει πληγωθεί τόσες πολλές φορές...
Αυτή είναι σαφής προειδοποίηση ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τα τραύματα του παρελθόντος, οπότε δεν είναι έτοιμο να μπει σε μια καινούργια σχέση. Κι αν το κάνει, θα είναι μόνιμα σε επιφυλακή.

6. Αποφεύγει να γνωρίσει τους φίλους ή την οικογένειά σου
Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι δεν ενδιαφέρεται να δεθεί μαζί σου, απλά περνά το χρόνο του, οπότε γιατί να μπει στη διαδικασία να γνωρίσει τα πολύ δικά σου πρόσωπα αφού δεν πρόκειται ποτέ να συνυπάρξουν;

7. Έχει παράλογες απαιτήσεις από σένα
Θα μπορούσε να είναι ένα τελειομανές άτομο ή με την γκρίνια του να προσπαθεί να έχει μόνιμα την προσοχή σου στραμμένη πάνω του. Όμως τι γίνεται όταν απαιτεί από σένα τα πάντα και θέλει να είσαι τέλειος/α ενώ αυτός/η έχει μόνιμα το ρόλο του κριτή; Μήπως όλα αυτά είναι ένα πάτημα για να δικαιολογήσει την αδυναμία του να κάνει σχέση;

8. Στέκεται μόνο στα αρνητικά της σχέσης
Το συγκεκριμένο άτομο δεν βλέπει τίποτα θετικό σε μια σοβαρή σχέση και αναφέρει και παραδείγματα φίλων ή γνωστών που δεινοπάθησαν. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι προτιμά να είναι ελεύθερο πουλί παρά κορόιδο στο κλουβί.

9. Έχει θέματα εμπιστοσύνης
Δεν εμπιστεύεται κανέναν, ειδικά τα συναισθήματα του άλλου προσώπου και φοβάται ότι ανά πάσα στιγμή θα βρεθεί εγκαταλελειμμένο και προδομένο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μην δίνει το 100% του εαυτού του και πάντα να κρύβεται συναισθηματικά για να είναι ασφαλές ζηλεύοντας και δυσπιστώντας σε.

10. Θέλει να είναι ελεύθερο
Τέτοια άτομα συνήθως είναι πολυγαμικά και άπιστα. Αγαπούν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους και δεν πρόκειται να τη χαρίσουν πουθενά. Αντιμετωπίζουν τη σχέση σαν φυλακή που τους στερεί την αυτονομία τους και δεν μπορούν να κάνουν αυτά που τους αρέσουν, όποτε τους αρέσουν, με όποιον/α τους αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: