Microsoft: Εξαγόρασε το LinkedIn για 26,2 δισ. δολάρια! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2016

Microsoft: Εξαγόρασε το LinkedIn για 26,2 δισ. δολάρια!

ΗMicrosoft έκανε μια κίνηση-ματ. Ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά του δημοφιλούς επαγγελματικού social media LinkedIn έναντι του αστρονομικού ποσού των 26,2 δισ. δολαρίων. Για την ακρίβεια, η Microsoft θα πληρώνει περί τα 196 δολάρια ανά μετοχή. Ο CEO του LinkedIn, Jeff Weiner, θα διατηρήσει τη θέση του στο δίκτυο, μόνο που πλέον θα αναφέρεται κατευθείαν στον CEO της Microsoft, Satya Nadella.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας μεταβίβασης, το δημοφιλές επαγγελματικό δίκτυο “θα διατηρήσει την ξεχωριστή του ταυτότητα, την κουλτούρα του και την ανεξαρτησία του”, θα παραμείνει, δηλαδή, ξεχωριστό brand. Η Microsoft τονίζει πως ο συνιδρυτής και ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του LinkedIn, ο Reid Hoffmanκαι ο Jeff Weiner αντίστοιχα, “στηρίζουν αμφότεροι απόλυτα” την εξαγορά.

Η συμφωνία της εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρέχον ημερολογιακό έτος.

Στο άκουσμα της είδησης της εξαγοράς, ακριβώς πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, οι μετοχές του LinkedIn εκτοξεύτηκαν στο εντυπωσιακό 48%. Την ίδια στιγμή, οι μετοχές της Microsoft διολίσθησαν λιγότερο από 1% προς τα κάτω, πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Οι υπάλληλοι της Microsoft έμαθαν τα νέα της εξαγοράς από ένα mail που τους έστειλε ο Nadella. Την ίδια κίνηση ακολούθησε και ο Weiner στους εργαζόμενους του LinkedIn.

Συγκεκριμένα, ο Nadella έγραψε στο mail του ότι “Αυτή η συμφωνία φέρνει κοντά τον κορυφαίο τεχνολογικό κολοσσό με το κορυφαίο επαγγελματικό δίκτυο του κόσμου. Μου είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα του LinkedIn έχει δημιουργήσει μια εκπληκτική επιχείρηση και ένα εντυπωσιακό δίκτυο 433 εκατομμυρίων επαγγελματιών”.

http://mononews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add