Πρωτιά για τη Google. Αυτές είναι οι 10 εμπορικότερες μάρκες σε όλο τον κόσμο! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016

Πρωτιά για τη Google. Αυτές είναι οι 10 εμπορικότερες μάρκες σε όλο τον κόσμο!

ΗGoogle πρώτη και με διαφορά, ξεπερνάει ακόμη και την Αpple στη φετινή κατάταξη, καθώς προς το παρόν προβάλει ως το κορυφαίο εμπορικό σήμα σε όλο τον κόσμο. Η κατάταξη που θα δείτε είναι βασισμένη σε προσωπικές συνεντεύξεις -που πραγματοποιήθηκαν με περισσότερους από 3 εκατομμύρια καταναλωτές- όπως και στις οικονομικές- επιχειρηματικές επιδόσεις της κάθε εταιρίας ξεχωριστά.

Ας δούμε λοιπόν πως διαμορφώνεται η λίστα:

10. IBM
Αξία μάρκας: 86.200 εκατομμύρια $
Ποσοστιαία μεταβολή από το προηγούμενο έτος: -8%
Περσινή κατάταξη: 4

Η μάρκα βασίζεται στη διαφήμιση, την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, και τη λιανική. Η μειωμένη σημασία που δίνουν οι ιδρυτές στην αξία του σήματος της IBM την έκανε να πέσει από το προηγούμενο έτος. Μάλιστα ο Millward Brown δηλώνει ότι «η αντίληψη των καταναλωτών για μια μάρκα είναι βασικό στοιχείο για τον προσδιορισμό της αξίας της μάρκας.”
9. McDonald’s

Αξία της εταιρίας: 88.600 εκατομμύρια $
Ποσοστιαία μεταβολή από το προηγούμενο έτος: + 9%
Η περσινή κατάταξη: 9

Η McDonald ‘s έχει κάνει μια σειρά από βελτιώσεις στο επιχειρηματικό της τομέα αυτό το έτος. Οι επόμενες προσπάθειες βελτίωσης που θα καταβάλλει θα επικεντρωθούν στην ταχύτητα, την ευκολία, στην καλύτερη ποιότητα των προϊόντων, τη φιλοξενία και τις αυξημένες προσφορές που θα παρέχει η McCafe.
8. VerizonThomson Reuters
Αξία εταιρίας: 93.200 εκατομμύρια $
Ποσοστιαία μεταβολή από το προηγούμενο έτος: + 8%
Περσινή κατάταξη: 7

Η Verizon είναι μια εταιρεία που επενδύει στο μέλλον της, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο ψηφιακό βίντεο και τη διαφήμιση.

7. Amazon
Αξία Μάρκας: 98.900 εκατομμύρια $
Ποσοστιαία μεταβολή από το προηγούμενο έτος: + 59%
Περσινή κατάταξη: 14
Την έκπληξη έκανε η Amazon στη φετινή κατάταξη, αφού πέρυσι κατείχε την 14η θέση και φέτος ανέβηκε ακριβώς 7 θέσεις υψηλότερα. Η καινοτομία της εταιρίας είναι πως δημιουργεί συνεχώς νέα πρότυπα στο χώρο της βιομηχανίας.

6. Visa
Αξία μάρκας: 100 800 000 000 $
Ποσοστιαία μεταβολή από το προηγούμενο έτος: + 10%
Η περσινή κατάταξη: 5
Η Visa είναι η μόνη οικονομική μάρκα στο top 10 του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία μεγάλη χορηγός αθλητικών εκδηλώσεων,με τα μπλε, τα λευκά και το κίτρινα χρώματα στο λογότυπο της, είναι πανταχού παρόντα σε πολλές εκδηλώσεις ανά τον κόσμο. Πέρυσι για παράδειγμα η Visa ήταν χορηγός του FIFA. Μάλιστα η συνεργασία της με το FIFA, την NFL και τους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζεται.

5. FacebookMark Zuckerberg
Αξία Μάρκας: 102 600 000 000 $
Ποσοστιαία μεταβολή από το προηγούμενο έτος: + 44%
Περσινή κατάταξη: 12
Το Facebook αρχίζει να μεταμορφώνεται σε σε μία πλατφόρμα πολυμέσων, ενθαρρύνοντας έτσι τους εκδότες να εισάγουν πρωτότυπο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα της.Μελλοντικό όραμα του Facebook είναι να εισάγει τομείς όπως η εικονική πραγματικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη, και να συνδέει μέρη του κόσμου που δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στο διαδίκτυο, αυξάνοντας έτσι τη συνολική αξία της εμπορικής της επιτυχίας.

4. AT&T

Αξία Μάρκας: 107 400 000 000 $
Ποσοστιαία μεταβολή από το προηγούμενο έτος: + 20%
Περσινή κατάταξη: 6
Η AT & T είναι η δεύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στο top 10. Ένας από τους λόγους που η AT & T ξεπέρασε τους ανταγωνιστές της είναι και η συνεργατική σχέση που έχει με γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford,η BMW, και η Tesla.

3. Microsoft
Αξία Εταιρίας: 121 800 000 000 $
Ποσοστιαία μεταβολή από το προηγούμενο έτος: + 5%
Περσινή κατάταξη: 3
Η Microsoft είναι η πολυτιμότερη εμπορική μάρκα στον κόσμο, σύμφωνα με επίσημες πηγές.Τα προγράμματά της Office 365 -όπως και τα Windows 10 είναι πλέον ενεργά σε περισσότερες από 270 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο.

2. AppleTim Cook
Αξία Μάρκας: 228 500 000 000 $
Ποσοστιαία μεταβολή από το προηγούμενο έτος: -8%
Περσινή κατάταξη: 1
Η αποχή της Apple από τη δημιουργία νέων προϊόντων κατά την έναρξη του τρέχοντος έτους επηρέασαν την αξία της εταιρίας και την πτώση της στη 2η θέση της λίστας.
Νέα επικερδή λανσαρίσματα της εταιρίας είναι το ρολόι Apple Watch , τα Didi Chuxing στην Κίνα , όπως και η Apple Music. Το μόνο σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη εταιρία δεν θα σταματήσει εκεί και αυτά είναι μόνο η αρχή.

1. GoogleSundar Pichai

Aξία Μάρκας: 229 200 000 000 $
Ποσοστιαία μεταβολή από το προηγούμενο έτος: + 32%
Περσινή κατάταξη: 2
Η Google έχει αναπτυχθεί λόγω των συνεχών καινοτόμων ιδεών της, αλλά και την υλοποίηση αυτών. Η αύξηση των εσόδων της από τη διαφήμιση και από τα επιχειρηματικά της πλάνα είναι ραγδαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add