Βρέθηκε το μαύρο κουτί της πτήσης της EgyptAir - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2016

Βρέθηκε το μαύρο κουτί της πτήσης της EgyptAir

Σε βάθος 4 χιλιομέτρων σε σημείο της Μεσογείου εντοπίστηκε - Είναι εν μέρει σπασμένο αλλά ο χώρος αποθήκευσης είναι ανέπαφοςΤο πολυπόθητο μαύρο κουτί της μοιραίας πτήσης της EgyptAir που έπεσε στη Μεσόγειομ, το οποίο ίσως να δώσει πληροφορίες για το τι έφταιξε, βρέθηκε, σύμφωνα με ερευνητές στην Αίγυπτο.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου είπε ότι το κουτί βρέθηκε 4 χιλιόμετρα βαθιά μέσα στον ωκεανό, εν μέρει σπασμένο, αλλά με το χώρο αποθήκευσής του ανέπαφο.

Μια ερευνητική ομάδα έχει ήδη αποσταλεί στο σημείο για να προσπαθήσει να το ανακτήσει.

Τα συντρίμμια της μοιραίας πτήσης της EgyptAir ανακαλύφθηκαν χθες.

66 άτομα, στο οποία συμπεριλαμβάνεται και το πλήρωμα της πτήσης MS804, σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη στις 19 Μαΐου, μετά την εξαφάνιση από τα ραντάρ, καθ 'οδόν προς το Κάιρο από το Παρίσι.

Η αιτία της καταστροφής παραμένει άγνωστη και καμία τρομοκρατική ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη υποτιθέμενης επίθεσης.

Αυτόματα μηνύματα που εστάλησαν, λεπτά πριν το αεροπλάνο εξαφανιστεί από τα ραντάρ, φαίνεται να υποδεικνύουν προβλήματα με τα παράθυρα στο πιλοτήριο, με τον αυτόματο πιλότο και το σύστημα ελέγχου πτήσης, αλλά και τον καπνό μέσα στο σκάφος.

Το ειδικό ερευνητικό σκάφος John Lethbridge, που ειδικεύεται σε έρευνες σε μεγάλα βάθη ωκεανών ανέλαβε να ανακτήσει τη συσκευή: "Ο εξοπλισμός του σκάφους ήταν σε θέση να σώσει το τμήμα που περιέχει τη μονάδα μνήμης, το οποίο θεωρείται το πιο σημαντικό μέρος της συσκευής εγγραφής", ανέφερε δήλωση από την ομάδα ερευνών.

Η εισαγγελία της Αιγύπτου ενημερώθηκε και διέταξε την ανάκτηση της συσκευής, ένα από τα δύο μαύρα κουτιά που ήταν στο αεροπλάνο, το οποίο θα παραδοθεί σε αιγυπτιακή ανακριτική ομάδα για ανάλυση.

Η συσκευή τώρα μεταφέρεται από το πλοίο John Lethbridge στην παράκτια πόλη της Αλεξάνδρειας, όπου οι εκπρόσωποι από την εισαγγελία και οι ερευνητές περιμένουν να το παραλάβουν, ανέφερε η δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: