Οι Έλληνες οι πιο περιθωριοποιημένοι νέοι σε όλη την Ευρώπη λόγω της οικονομικής κρίσης - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Ιουνίου 04, 2016

Οι Έλληνες οι πιο περιθωριοποιημένοι νέοι σε όλη την Ευρώπη λόγω της οικονομικής κρίσης


Μία θλιβερή πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία 7 χρόνια ήρθε να επιβεβαιώσει μία νέα έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που διεξήχθη τον Απρίλιο, 93% των νέων Ελλήνων και Ελληνίδων δηλώνουν πως νιώθουν περιθωριοποιημένοι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και αποκλεισμένοι από την οικονομική και κοινωνική ζωή.


Η θλιβερή αυτή πρωτιά της χώρας μας στην έρευνα, η οποία διεξήχθη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με τη συμμετοχή περισσότερων από 10.000 ατόμων ηλικίας 16-30 ετών, δεν αποτελεί το μόνο ανησυχητικό στοιχείο της.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της ΕΕ αναφορικά με το βαθμό σύνδεσης της εκπαίδευσης με τη σύγχρονη πραγματικότητα στην αγορά εργασίας, τουλάχιστον σύμφωνα με τις αντιλήψεις των νέων.


Επιπρόσθετα, η έρευνα καταγράφει μερικώς και τις διαστάσεις του προβλήματος του "brain drain", καθώς οι νέοι Έλληνες και Ελληνίδες φαίνονται αρκετά πρόθυμοι να σπουδάσουν ή να εργαστούν σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγκεκριμένα, το 44% των νέων θα προτιμούσε να σπουδάσει ή να εργαστεί σε άλλη χώρα της ΕΕ, με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρίσκεται στο 32%.

Τέλος, ως προς τη συμμετοχή των νέων Ελλήνων στο δημόσιο βίο της ΕΕ, οι νέοι Έλληνες δε φαίνεται να θεωρούν τη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές ως ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο.
Ειδικότερα, μόλις το 41% θεωρεί ότι η ψήφος στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί αποτελεσματικό τρόπο συμμετοχής στα κοινά, με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο να βρίσκεται στο 51%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add