ΤΩΡΑ: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Χαλκιδική – Κάηκαν λυόμενα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Ιουνίου 25, 2016

ΤΩΡΑ: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Χαλκιδική – Κάηκαν λυόμενα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος.


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δασική έκταση ανάμεσα στον Μαρμαρά και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες και σούπερ- μάρκετ και όπως ανέφερε ο κ. Τζίτζιος κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Χαλκιδικής και πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και ο πυκνός καπνός που έχει σκεπάσει την περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.
Πριν λίγο ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Γιώργος Ψηλογιάννης, μιλώντας στο halkidikinews.gr ανέφερε ότι κάηκαν λυόμενες εργατικές κατοικίες του Πόρτο Καρράς, οι οποίες είναι μακριά από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, ενώ η φωτιά έφτασε μέχρι και τον βιολογικό σταθμό.
Επίσης ένα από τα μέτωπα της φωτιά έχει κατεύθυνση προς ένα μικρό ξενοδοχείο της περιοχής.

Οι δυνάμεις στο σημείο έχουν ενισχυθεί και επί τόπου επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο, 4 αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα, αλλά και εθελοντές όπως η Ομάδα Πυροπροστασίας Εθελοντών Χαλκιδικής που εδρεύει στον Όρμο Παναγίας στη Σιθωνία Χαλκιδικής οι οποίοι συνδράμουν με έξι οχήματα και 20 άτομα εθελοντές.
Οι πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά είναι ορατοί και από την χερσόνησο της Κασσάνδρας…
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, halkidikinewsthestival

Δεν υπάρχουν σχόλια: