Σαν σήμερα, πριν από 29 χρόνια, η εθνική μπάσκετ κατακτούσε το Ευρωμπάσκετ και έβγαζε στους δρόμους όλη την Ελλάδα. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016

Σαν σήμερα, πριν από 29 χρόνια, η εθνική μπάσκετ κατακτούσε το Ευρωμπάσκετ και έβγαζε στους δρόμους όλη την Ελλάδα.


 Ο Νίκος Γκάλης «χόρεψε» Γιουγκοσλάβους και Σοβιετικούς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης άντεξε κόντρα στον Βλαντιμίρ Τσατσένκο και ο Αργύρης Καμπούρης έβαλε τις βολές με το ΣΕΦ να είναι όλο στο… πόδι!

Ο τελικός κόντρα στην ΕΣΣΔ έληξε υπέρ της Ελλάδας με 103-101. Φυσικά, MVP και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ήταν ο Γκάλης με (37 πόντους μ.ο.) αφήνοντας πίσω του τον θρυλικό Ντράζεν Πέτροβιτς με (22,7 πόντους μ.ο.). Ο Γκάλης ήταν στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά μαζί με τους Φασούλα, Μαρτσουλιόνις, Βολκόφ και Χιμένεθ. Η τελική κατάταξη: Ελλάδα, Σοβιετική Ένωση, Γιουγκοσλαβία, Ισπανία, Ιταλία, Δυτική Γερμανία, Πολωνία, Τσεχοσλοβακία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία.

Η σύνθεση της «γαλανόλευκης»: Νίκος Σταυρόπουλος, Παναγιώτης Γιαννάκης, Αργύρης Καμπούρης, Νίκος Λινάρδος, Παναγιώτης Καρατζάς, Μιχάλης Ρωμανίδης, Νίκος Φιλίππου, Λιβέρης Ανδρίτσος, Παναγιώτης Φασούλας, Μέμος Ιωάννου, Φάνης Χριστοδούλου, Νίκος Γκάλης, προπονητής: Κώστας Πολίτης.

http://www.sentragoal.gr/

1 σχόλιο:

Nasia Thess είπε...

14/4/1987 και ακούγαμε το The Final Countdown όταν έβαζε το καλάθι ο καμπούρης απο το φάουλ που πήρε και μετά είχε γίνει σήμα κατατεθέν όπου έπαιζαν το τελευταίο λεπτό ακουγόταν και το τραγούδι ας θυμηθούμε λιγο : https://youtu.be/9jK-NcRmVcw

add