Οι 25 ταινίες που αξίζει να δείτε φέτος το καλοκαίρι στα σινεμά - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Ιουνίου 15, 2016

Οι 25 ταινίες που αξίζει να δείτε φέτος το καλοκαίρι στα σινεμά


Το ελληνικό κινηματογραφικό καλοκαίρι είναι ένα περίεργο αμάλγαμα από τις καθιερωμένες επαναλήψεις της χειμερινής σεζόν που πέρασε, επανεκδόσεις κλασικών και μη ταινιών, leftovers των εταιρειών διανομής που ίσως κάνουν την έκπληξη, υπερπαραγωγές των μεγάλων στούντιο σε ταυτόχρονη σχεδόν κυκλοφορία με την Αμερική προς αποφυγή της πειρατείας και έναν εντυπωσιακό συγκριτικά αριθμό γαλλικών ταινιών κάθε είδους. Επιλέξαμε μερικές από τις ταινίες που θα φιλοξενήσουν οι θερινοί κινηματογράφοι και τα multiplex μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη, αφήνοντας εκτός αυτές για τις οποίες έχουμε ήδη μιλήσει ("Florence Φάλτσο Σοπράνο") ή έχουν ήδη κυκλοφορήσει ("Το Κάλεσμα 2"), καθώς και για την πλέον αυτονόητη επανέκδοση του καλοκαιριού, την κυκλοφορία του πρώτου "Νονού", η οποία ξεπερνάει σε αξία όλες τις παρακάτω ταινίες μαζι.


Deja vu (μεταφορές, ριμέικ, sequels):

"Ψάχνοντας την Ντόρι"
Έξι μήνες μετά τα γεγονότα στο "Finding Nemo" (και 12 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας), η Dory θα προσπαθήσει να προσπαθήσει να βρει την οικογένειά της στο sequel της καλύτερης ταινίας της Pixar που καλείται να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του studio στο animation και υπόσχεται να είναι εξίσου συγκινητικό και συναισθηματικά γενναιόδωρο με την πρώτη ταινία. Περιμένουμε να ξανακούσουμε στη μεταγλωττισμένη εκδοχή τους Δήμητρα Παπαδοπούλου και Θοδωρή Αθερίδη και ελπίζουμε να μην ξαναδούμε το meme με το σούσι.


"Jason Bourne"
Μετά το φιλότιμο, αλλά αχρείαστο διάλειμμα με τον Jeremy Renner, το franchise για τον αμνησιακό υπερπράκτορα επιστρέφει στον αρχικό πρωταγωνιστή Matt Damon και κυρίως στον σκηνοθέτη που με το δεύτερο και το τρίτο μέρος προσέδωσε στις περιπέτειές του διαστάσεις υπαρξιακής τραγωδίας, τον Paul Greengrass. Γνωστή και για τα γυρίσματα στην Ελλάδα που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ στην αφιλόξενη για ξένες παραγωγές χώρα μας, αλλά στην πιο φιλική Τενερίφη, η ταινία θα είναι σίγουρα ένα ασθματικό σκηνοθετικό tour de force, που θα επαναφέρει θεαματικά το είδος της κατασκοπικής περιπέτειας στη νέα μετά-Snowden εποχή.

η συνέχεια του αρθρου εδω: http://www.jumpingfish.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add