15 Κόλπα για το iPhone που η Apple σας Έκρυβε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2016

15 Κόλπα για το iPhone που η Apple σας Έκρυβε

Έχετε κινητό iPhone; Το κινητό σας μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, αλλά μπορεί να κάνει όσα θέλετε; Ίσως. Οι μηχανικοί και σχεδιαστής της Apple αν και φτιάχνουν τα πιο φιλικά προς το χρήστη προϊόντα, δεν αποκαλύπτουν όμως όλες τις λειτουργικές δυνατότητές τους. Μάθετε λοιπόν τα 15 κρυφά κόλπα του λειτουργικού συστήματος iOS που θα σας χρησιμεύσουν!

1. Απενεργοποιήστε τη μουσική σε προκαθορισμένο χρόνο
Αν σας αρέσει να ακούτε μουσική λίγο πριν αποκοιμηθείτε, αλλά θέλετε να κλείσει αυτόματα αφού κοιμηθείτε, μπορείτε να θέσετε χρονόμετρο μέσω της εφαρμογής Clock app.

2. Δημιουργήστε το δικό σας πρότυπο δόνησης
Μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας δόνηση για συγκεκριμένες επαφές ή ειδοποιήσεις. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις>Ήχοι>Ήχοι κλήσης>Δόνηση>Δημιουργία Νέας Δόνησης.

3. Ειδοποιήσεις μέσω του φλας
Ενεργοποιήστε το φλας της φωτογραφικής για να δέχεστε ειδοποιήσεις. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις>Γενικά>Προσβασιμότητα.

4. Κουνήστε το κινητό για να αναιρέσετε λάθος πληκτρολόγηση.
Ξεκινήστε ένα μήνυμα από την αρχή, αν προηγουμένως είχατε ήδη ξεκινήσει να γράφετε, κουνώντας απλά το κινητό

5. Κάντε το κινητό σας να λειτουργεί πιο γρήγορα, καθαρίζοντας τη μνήμη RAM.
Αν πατήσετε το κουμπί απενεργοποίησης αρκετή ώρα, ώστε να δείτε το μήνυμα «slide to power off» και πιέσετε το αρχικό κουμπί, θα εμφανιστεί ξανά η αρχική οθόνη.

6. Κάντε το κινητό σας να λειτουργεί πιο γρήγορα, καθαρίζοντας τη κρυφή μνήμη. 
Αν το καθάρισμα της μνήμης RAM δε βοήθησε πολύ, τότε δοκιμάστε να καθαρίσετε τη κρυφή μνήμη. help much, try clearing the cache. Πατήστε 10 φορές το κάτω μέρος της οθόνης για να καθαρίσετε τη κρυφή μνήμη.

7. Ελέγξτε τις χρονικές στιγμές των μηνυμάτων.
Θέλετε να δείτε πότε σας έστειλαν κάποιο μήνυμα; Τότε σύρτε προς τα αριστερά για να αποκαλυφθεί ο χρόνος που στάλθηκε το κάθε μήνυμα.

8. Δείτε όλες τις καρτέλες που κλείσατε πρόσφατα στο Safari.
Αν θέλετε να δείτε μια καρτέλα που κλείσατε πρόσφατα, απλά πιέστε το σύμβολο «+» στο κάτω μέρος της οθόνης.

9. Μετατρέψτε το iPhone σε αλφάδι.
Δε χρειάζεται να κατεβάσετε μια άλλη εφαρμογή, απλά ανοίξτε το application Compass και κάντε πέρασμα προς τα αριστερά.

10. Παρέχετε κρίσιμης σημασίας ιατρικές πληροφορίες σε περίπτωση ανάγκης.
Συμπληρώστε τη φόρμα κάτω από την εφαρμογή Health με όσες λεπτομέρειες θέλετε. Αυτή η πληροφορία είναι διαθέσιμη χωρίς να ξεκλειδώσετε το κινητό σας.

11. Διαβάστε μόνο τα μη αναγνωσμένα μηνύματα στα εισερχόμενα. 
Ανοίξτε την εφαρμογή Mail app και πατήστε πάνω στο Mailboxes και στη συνέχεια στην Επεξεργασία. Ενεργοποιήστε το Μη Αναγνωσμένα και θα διαβάζετε μόνο τα νέα email.

12. Μάθετε ποιες πτήσεις πετάνε από πάνω σας.
Έχετε αναρωτηθεί που πετάει το αεροπλάνο που είναι ακριβώς από πάνω σας; Ρωτήστε τη Siri και θα σας δώσει τις απαντήσεις.

13. Μη συμβιβάζεστε με κακό wifi.
Αν έχετε αργή σύνδεση, πάτε Settings>Cellular, περιηγηθείτε προς το κάτω, και ενεργοποιήστε το Wifi Assist.

14. Χρησιμοποιήστε ταυτόχρονα κατάσταση χαμηλού φωτισμού και εξοικονόμησης μπαταρίας

Η Apple παρουσίασε τη κατάσταση χαμηλού φωτισμού για το σκοτάδι, αλλά για κάποιο λόγο δεν είναι ταυτόχρονα ενεργή με την κατάσταση εξοικονόμησης μπαταρίας. Ενεργοποιήστε τη κατάσταση εξοικονόμησης μπαταρίας από τις Ρυθμίσεις>Μπαταρία, ενεργοποιήστε τη Siri και ζητήστε της να ενεργοποιήστε τη κατάσταση χαμηλού φωτισμού. Η Siri θα σας ειδοποιήσει ότι πρέπει να απενεργοποιήσετε τη κατάσταση εξοικονόμησης μπαταρίας, πριν ενεργοποιήσετε τη κατάσταση χαμηλού φωτισμού, αλλά πείτε της να προχωρήσει πάρ” αυτά. Πριν η Siri επιβεβαιώσει, πιέστε το κουμπί ύπνου. Θα ακούσετε έναν ήχο επιβεβαίωσης, και όταν θα ξεκλειδώσετε το κινητό και πάλι θα έχετε ταυτόχρονα κατάσταση χαμηλού φωτισμού και εξοικονόμησης μπαταρίας.

15. Επαναφορά κινητού.
Όταν δε βοηθάει τίποτα άλλο, ήρθε ο καιρός για επαναφορά. Πιέστε το αρχικό κουμπί και το κουμπί κλειδώματος για 5 δευτερόλεπτα ή μέχρι να εμφανιστεί το σήμα της Apple και θα λειτουργήσει ξανά το κινητό σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: