MS804- Ανιχνεύτηκε καπνός στην τουαλετα πίσω από το cockpit - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Μαΐου 21, 2016

MS804- Ανιχνεύτηκε καπνός στην τουαλετα πίσω από το cockpit

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir. Ανιχνεύτηκε καπνός πριν την συντριβή του αεροσκάφους σύμφωνα με το σύστημα ACARS.

Την πληροφορία μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δεδομένα της πτήσης που καταγράφηκαν στο ACARS (ψηφιακό σύστημα μετάδοσης στοιχείων της πτήσης σε επίγειους σταθμούς) και τα οποία δημοσίευσε η εξειδικευμένη ιστοσελίδα The Aviation Herald.

«Εάν υπήρχε φωτιά στο αεροσκάφος, στο σημείο που δείχνει το ACARS, τότε αυτό το κάτι ήταν κοντά στο πιλοτήριο. Μπορεί να ήταν κάποια μηχανική βλάβη, ένα βραχυκύκλωμα ή κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός» ανέφερε ο αναλυτής αεροπορικών ζητημάτων του CNN Ντέιβιντ Σουσί.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN παρουσιάζει το έγγραφο, το οποίο, όπως σημειώνει, απέσπασε από αιγυπτιακή πηγή, με τις καταγραφές των δεδομένων στο σύστημα ACARS.


Οι Αιγυπτιακές αρχές έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι υποπτεύονται τρομοκρατική ενέργεια αλλά μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της συντριβής.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται εξάλλου, τα πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στο αεροσκάφος προκειμένου να εντοπιστούν εργαζόμενοι που ενδεχομένως έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: