LIVE: Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Μαΐου 19, 2016

LIVE: Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir


Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir νοτιοανατολικά της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών αρχών, εντοπίστηκαν από ελληνική φρεγάτα. 

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δύο μεγάλα κομμάτια τα οποία κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν στην άτρακτο του μοιραίου αεροσκάφους, από σκάφος τύπου C-295 της αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας. Το πρώτο κομμάτι είναι μακρόστενο και το δεύτερο έχει παραλληλόγραμμο σχήμα, σύμφωνα, πάντα, με την ΕΡΤ και ανήκουν κατά πάσα πιθανότητα στο τμήμα σωστικών μέσων του Airbus.

Νωρίτερα, λόγο για συντριβή του αεροσκάφους της ΕgyptAir, έκανε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, δέκα και πλέον ώρες μετά την εξαφάνιση του, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες εντοπισμού. Κατά την ανταλλαγή συλλυπητηρίων Γαλλίας-Αιγύπτου, ανακοινώθηκε η πρώτη επίσημη παραδοχή για νεκρούς στη μοιραία πτήση. 

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των επιβαινόντων, που σπεύδουν στα αεροδρόμια του Παρισιού και του Καίρου. Υπόνοιες ακόμα και για τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών συνετρίβη 130 ναυτικά μίλια ανοικτά της Καρπάθου στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, ενώ πραγματοποιείτο πτήση από Παρίσι σε Κάιρο. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η πληροφορία για το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη. 

Πάντως, τα ελλαδικά Μέσα έκαναν λόγο για μαρτυρία καπετάνιου, ο οποίος φέρεται να είδε καπνό στην περιοχή.

Ο αιγυπτιακός στρατός, με ανάρτηση του στην επίσημη του σελίδα στο Facebook, διαψεύδει πληροφορία, που έκανε τον γύρο του κόσμου, για σήμα (distress call ή signal) το οποίο εξέπεμψε το αεροσκάφος δύο ώρες μετά την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με τη λίστα επιβατών, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η EgyptAir, στο αεροσκάφος επέβαιναν 66 επιβάτες, εκ των οποίων ένα παιδί, δύο βρέφη, τρία μέλη ασφαλείας και εφτά μέλη πληρώματος. 

Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Sherif Ismail δήλωσε ότι "είναι πολύ νωρίς για να αποκλείσουμε οποιαδήποτε αιτία, περιλαμβανομένου του ενδεχόμενου τρομοκρατικής ενέργειας", ενώ ο Αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας, αναμένεται να δώσει σε λίγα λεπτά Διάσκεψη Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle των Παρισίων την Τετάρτη στις 23:09 τοπική ώρα, αναμενόταν να φτάσει στον προορισμό του στις 03:00 κι' εκτελούσε την πτήση υπ' αριθμόν MS-804, όταν τα ίχνη του χάθηκαν από τα ραντάρ. Το αεροσκάφος, είναι τύπου Aιrbus A320-232 (SU-GCC), κατασκευής 2003. 

Πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών και διέκοψε την επαφή του με τα ραντάρ στις 02:45 ώρα Κύπρου κι' ενώ βρισκόταν 10 μίλια εντός του αιγυπτιακού FIR.

- See more at: http://www.sigmalive.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: