Eurovision 2016: Οι δαπανηροί Αζέροι, οι λογικοί Σουηδοί και η πολιτική των σιφόν και των λάτεξ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Μαΐου 11, 2016

Eurovision 2016: Οι δαπανηροί Αζέροι, οι λογικοί Σουηδοί και η πολιτική των σιφόν και των λάτεξ

Πηγή: TT News Agency/Maja Suslin/via REUTERS


Με τίτλο "Λάτεξ, σιφόν και λίγo από πολιτική" η Maev Kennedy της βρετανικής εφημερίδας κάνει το δικό της απολογισμό πριν τον αποψινό ημιτελικό. Αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα σημεία από το άρθρο της.


1. Ο 61ος διαγωνισμός θα έχει μια χορευτική ακολουθία που παραπέμπει στην προσφυγική κρίση.

2. "Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Θέλουμε προφανώς να το θίξουμε αυτό. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν σαν να θάβουμε το κεφάλι μας στην άμμο. Εχουμε κλείσει τα σύνορα τώρα, συνεπώς δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλά για τα οποία θα μπορούσαμε να είμαστε υπερήφανοι" είπε ο περσινός νικητής και συμπαρουσιαστής του φετινού διαγωνισμού Mans Zelmerlow στο σουηδικό κανάλι SVT, αναφέρει η Guardian.

3. "Θέλουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να σκεφτούν και να μείνουν με κάτι που θα τους κάνει να σκεφτούν μετά την παράσταση" συμπλήρωσε ένας από τους παραγωγούς του σόου, ο Sven Stojanovic.

4. Η πρέσβειρα της Σουηδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Νίκολα Κλας, έχει κάνει ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί στο BBC World. Τίτλος του "Ο οδηγός της Σουηδέζας Πρέσβειρας στην Eurovision". Για τη διπλωμάτη η Εurovision αφορά τόσο στην πολιτική όσο και στην ποπ βιομηχανία του θεάματος. Σε αυτό αναφέρεται στη φετινή ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τόσο στα παρασκήνια όσο και επάνω στη σκηνή της Στοκχόλμης.


Nicola Clase (@NicolaClase) | Twitter

"Αν και οι κανόνες της Eurovision δεν επιτρέπουν τα πολιτικά τραγούδια, η Ρωσία έχει πάρει μια μικρή γεύση από τη συμμετοχή της Ουκρανίας με τίτλο 1944 γραμμένο από την τραγουδίστρια Jamala που αν και δεν αναφέρεται ρητά στους Τάταρους της Κριμαίας ή στον σοβιετικό ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν, ωστόσο ασχολείται με την εμπειρία της γιαγιάς της που βίωσε τον διωγμό τα χρόνια που χιλιάδες Τάταροι εξορίστηκαν" γράφει η Guardian.


5. Eπίσης αναφέρεται στα πρώτα δάκρια που χύθηκαν καθώς "οι σημαίες δεν θα είναι 43 αλλά 42 αφού η Ρουμανία αποκλείστηκε αδυνατώντας να πληρώσει χρέος 18,5 εκατ. ευρώ. Ο άτυχος 24χρονος τραγουδιστής Ovidiu Anton που είχε ήδη επιλεγεί να εκπροσωπήσει τη Ρουμανία δήλωσε στην εφημερίδα: «Αγαπητοί φίλοι, έχω λάβει τελικά την επίσημη ανακοίνωση. Προσπαθώ να χαμογελάσω και να μην παρασυρθώ αλλά είναι άδικο». Ηταν ίσως μια τυχερή εξέλιξη για τη Ρουμανία αφού αν κέρδιζε τον διαγωνισμό θα έπρεπε να πληρώσει το σύνολο της διοργάνωσης για το 2017" σχολιάζει η Κennedy.

6. Xαρακτηρίζοντας τους φετινούς διοργανωτές, τους Σουηδούς, λογικούς μιλάει για το κόστος που έχει μειωθεί δραματικά. Σε αντίθεση με το Αζερμπαϊτζάν που πραγματοποίησε τον πιο δαπανηρό διαγωνισμό που έγινε ποτέ.

7. Το 2012 οι Αζέροι ξόδεψαν τουλάχιστον 95 εκατ. ευρώ για τις προετοιμασίες, χτίζοντας νέο στάδιο στο Μπακού και ανακαινίζοντας ένα παλιό σε περίπτωση που το Crystal Hall δεν ήταν έτοιμο στην ώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add