20+2 τρόποι να διακοσμήσετε το σπίτι με οικογενειακές φωτογραφίες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Μαΐου 29, 2016

20+2 τρόποι να διακοσμήσετε το σπίτι με οικογενειακές φωτογραφίες

 Τα μικρά σας παίζουν σε μια χρυσαφένια παραλία, ο γιος σας λέει το πρώτο του ποίημα, οι γονείς σας την ημέρα του γάμου τους πριν πολλά, πολλά χρόνια, εσείς δίνετε τρυφερά φιλιά με τον καλό σας, όλοι μαζί αγκαλιασμένοι σε μια βεράντα... Κάθε φωτογραφία στα άλμπουμ, τα κινητά και τα συρτάρια έχει να πει μια ιστορία από το παρελθόν μας. Γιατί να την κρατήσετε κρυμμένη;


Συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε τις φωτογραφίες της οικογένειάς σας διακοσμώντας κάθε γωνιά του σπιτιού με τις αναμνήσεις σας. 

Διαλέξτε και πάρτε:
Ο ορισμός του «οικογενειακού ρολογιού»

Όχι, δεν είναι η αντίκα του παππού από το μεσοπόλεμο, είναι ένα αυτοσχέδιο ρολόι που κάθε αριθμός αντικαθίσταται από μία φωτογραφία σας. 

Η οικογένεια είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας...

Γι' αυτό και της αξίζει να μνημονεύεται από μια σύνθεση φωτογραφιών σε σχήμα καρδιάς. Μπορείτε να καδράρετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες...


...ή να τις κολλήσετε με blu tack στον τοίχο.

«Παγιδεύστε» τις φωτογραφίες σας σε δοχεία

Φτιάξτε μια vintage σύνθεση με κεριά, χάντρες, κοχύλια, στικς κανέλας και ό,τι άλλο σας αρέσει μέσα σε γυάλινα βάζα, για να τιμήσετε τους αγαπημένους παππούδες.


Συλλέξτε μικρά και μεγάλα μπουκαλάκια από κολώνιες ή ποτά και βάλτε μέσα τις αγαπημένες σας φωτογραφίες. Στήστε τα σε ένα περβάζι, πάνω από το τζάκι ή όπου αλλού σας αρέσει.


Ένα βάζο αναμνήσεις: Σε μια κλειστή γυάλα, βάλτε αποξηραμένα φυτά και φύλλα και μερικές από τις φωτογραφίες της οικογένειάς σας.


Η τέλεια ιδέα για τις καλοκαιρινές σας αναμνήσεις: Βάλτε τις φωτογραφίες των διακοπών σας σε ένα βάζο μαζί με πετρούλες, άμμο, κοχύλια και άλλα ενθύμια απ' αυτές και στολίστε το τραπέζι του κήπου ή της βεράντας σας.


«Βοήθεια, πνίγομαι!»: Φτιάξτε το πιο διασκεδαστικό δοχείο κρεμοσάπουνου στην ιστορία των δοχείων κρεμοσάπουνων, πλαστικοποιώντας φωτογραφίες των παιδιών (αφού κόψετε προσεκτικά το περίγραμμά τους) και τοποθετώντας τις μέσα στο δοχείο.

Κολλήστε τις στον τοίχο

Αν είστε απ' τους τυχερούς που μένουν σε σπίτι με περισσότερους από έναν ορόφους, διακοσμήστε τη σκάλα σας με τις αγαπημένες σας στιγμές, φτιάχνοντας ένα πολύχρωμο κολλάζ.


Μια μοντέρνα και πρωτότυπη ιδέα διακόσμησης, είναι η τοποθέτηση των φωτογραφιών γύρω από μια πόρτα ή παράθυρο σαν πλαίσιο.


Γεμίστε τον έναν τοίχο του σαλονιού με φωτογραφίες που θα εκτυπώσετε και το αποτέλεσμα θα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό.

Μια μπουγάδα αναμνήσεις

Η φωτογραφική μπουγάδα μπορεί να στολίσει το σαλόνι ή την κουζίνα σας σε παράλληλες σειρές που κρέμονται οριζόντια στον τοίχο...


...ή σε κάθετες στύλες που θα θυμίζουν κρόσια.


Αν η δημιουργικότητά σας... πιάνει κόκκινο, τότε μπορείτε να δέσετε με σπάγγο τις φωτογραφίες σας σε ένα ξερό κλωνάρι, που θα κρεμάσετε σε κάποιον τοίχο του σπιτιού.


Τα μεγάλα σχοινιά απλώματος στη βεράντα ή το μπαλκόνι σας, μπορούν κάλλιστα να παίξουν τον ρόλο του άλμπουμ.


Τέλος, για να προσθέσετε μια γερή δόση στιλ στον χώρο σας, μπορείτε να φτιάξετε μικρές «κρεμάστρες» από σύρμα απ' τις οποίες θα κρεμάσετε τις φωτογραφίες σας με μικροσκοπικά μανταλάκια.

Τα κάδρα αλλιώς

Μια σούπερ ιδέα διακόσμησης φωτογραφιών ειδικά για γονείς είναι η εξής: Φτιάξτε κάδρα με τις φωτογραφίες των παιδιών -νεογέννητων ή με τη σεορά γέννησής τους να φαίνεται- και στο κάτω μέρος, γράψτε (ή ζητήστε να σας τυπώσουν) την ώρα και την ημέρα γέννησής τους!


Αντί να καδράρετε τις φωτογραφίες σας, αγοράστε έναν μαυροπίνακα, κολλήστε πάνω του τα αγαπημένα σας στιγμιότυπα και ζωγραφίστε γύρω του με άσπρες ή χρωματιστές κιμωλίες φανταστικά καδράκια.


Φτιάξτε ένα μεγάλο κολλάζ με φωτογραφίες πάνω σε άσπρο χαρτόνι και βάλτε του ένα κάδρο της επιλογής σας.


Αν είστε φίλοι της συμμετρίας, φτιάξτε πολλά καδράκια ίδιου σχήματος και χρώματος και κρεμάστε τα σε σειρές και στήλες.

Οικογενειακό δέντρο

Κολλήστε φωτογραφίες γύρω από κλαριά που θα μαζέψετε στην επόμενη βόλτα σας στην εξοχή, φτιάχνοντας το πιο πρωτότυπο (και κυριολεκτικό) «οικογενειακό δέντρο».


Αντίστοιχα, μπορείτε να κρεμάσετε από τα κλαριά ενός φυτού εσωτερικού χώρου τις φωτογραφίες σας με σπάγγο ή μανταλάκια.


- See more at: http://www.mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: