Κλειστές οι εφορίες την Πέμπτη 19 Μαίου – Απεργούν οι εφοριακοί - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2016

Κλειστές οι εφορίες την Πέμπτη 19 Μαίου – Απεργούν οι εφοριακοί

Με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, η ομοσπονδία των εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), εκφράζει την αντίθεσή της στη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων, διεκδικώντας οι φορολογικές υπηρεσίες να βρίσκονται εντός του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση μετά από συμφωνία με τους δανειστές σχέδιο νόμου για την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εκτός του Υπουργείου Οικονομικών. Οι φόροι και τα δημόσια έσοδα είναι ο «πυρήνας» της εξουσίας του κράτους και σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχουν εκχωρηθεί σε ανεξάρτητες αρχές. Επιπλέον, σε όλα τα μοντέλα διοίκησης φορολογικών αρχών που καταγράφονται από τον ΟΟΣΑ,κανένα δεν βρίσκεται εκτός ιεραρχικού ελέγχου του Υπουργού Οικονομικών. Ως πιο προωθημένο μοντέλο αυτονομίας καταγράφεται αυτό που ισχύει σήμερα και στη χώρα μας».

Η ανακοίνωση των εφοριακών:

Οι εφοριακοί υπάλληλοι εργάζονται καθημερινά με αυταπάρνηση σε δυσμενείς συνθήκες και προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την χώρα, παρά τις δραματικές μειώσεις που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, την προβληματική μηχανοργάνωση των υπηρεσιών μας, την πολυνομία κλπ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

Δεν υπάρχουν σχόλια: