Εικόνες άλλης εποχής στον Φλοίσβο: Τριήρης με 170 ναύτες σε έναν μοναδικό πλου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Μαΐου 01, 2016

Εικόνες άλλης εποχής στον Φλοίσβο: Τριήρης με 170 ναύτες σε έναν μοναδικό πλου

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εικόνες μιας άλλης εποχής είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι τυχεροί βρέθηκαν την Τρίτη 19 Απριλίου στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο.

Η τριήρης «Ολυμπιάς» επέστρεψε, μετά την ανακαίνισή της, στον φυσικό της χώρο στο Φλοίσβο, δίπλα από τα θρυλικά «Βέλος» και το θωρηκτό «Αβέρωφ». Στον πρώτο δοκιμαστικό πλου επέβησαν εκατόν εβδομήντα (170) ναυτικοί δόκιμοι και δόκιμοι υπαξιωματικοί, οι οποίοι αποτέλεσαν το πλήρωμά της.


Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία της τριήρους ΟΛΥΜΠΙΑΣ αποτέλεσαν η συμμετοχή της στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο τον Ιούνιο του 1993, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη γέννηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, καθώς και η μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας το βράδυ της 11ης Αυγούστου 2004.
Η τριήρης «Ολυμπιάς», είχε ρυμουλκηθεί περίπου προ εξαμήνου από το Τροκαντερό προς τον στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, προκειμένου εκεί στη δεξαμενή του Ναυστάθμου, να επισκευαστεί και να συντηρηθεί, από το έμπειρο τεχνικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού.



Πηγή Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add