Αποκαλύψεις Wikileaks - Panama Papers: Ποιους εξυπηρετούν αυτές οι διαρροές; Τι δείχνουν τα άστρα; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Απριλίου 08, 2016

Αποκαλύψεις Wikileaks - Panama Papers: Ποιους εξυπηρετούν αυτές οι διαρροές; Τι δείχνουν τα άστρα;

Στον αστερισμό των διαρροών

Τελικά, η Ηλιακή έκλειψη της 9ης Μαρτίου είχε όντως ένα οικονομικό «άρωμα», εναρμονισμένο μάλιστα με το παρασκηνιακό «γίγνεσθαι» των Ιχθύων, οφείλω όμως να δώσω και κάποιες εξηγήσεις για την εκτίμησή μου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις έρευνές μου, που κρατάνε... χρόνια, ο άξονας Παρθένου-Ιχθύων συνδέεται στενά με την Παγκόσμια Οικονομία, αφού συμπίπτει με τον άξονα 2ου-8ου οίκου στο νοητό ωροσκόπιο της Ανθρωπότητας (ο ωροσκόπος βρίσκεται στον Λέοντα και το Μεσουράνημα στον Ταύρο).
Και γράφω «νοητό», γιατί δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη χρονική αφετηρία αυτού του ωροσκοπίου. Εκ του αποτελέσματος όμως φαίνεται να λειτουργεί σε σχέση με την οικοθεσία.

Ξεκινώντας με αυτά που «καίνε» περισσότερο την Ελλάδα, η διαρροή των συνομιλιών ανάμεσα στον -μάλλον- Ταύρο της τελευταίας ημέρας Πολ Τόμσεν και την -αγνώστου ζωδίου- Ντέλια Βελκουλέσκου ήταν βέβαια ότι πιο τρανταχτό θα μπορούσε να συμβεί εν μέσω της διαπραγμάτευσης.
Και όσον αφορά στον Τόμσεν, ανεξάρτητα από την κάλυψη που του παρείχε η Κριστίν Λαγκάρντ σε πρώτη φάση, φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα αλλάξει πόστο.

Ωστόσο, η δημοσιοποίηση 11,5 εκατομμυρίων αρχείων της εταιρείας Mossack Fonseca, με έδρα τον Παναμά, ήταν... κυριολεκτικά «όλα τα λεφτά» σε σχέση με τις παγκόσμιες διαδρομές του «μαύρου» χρήματος.

Στο περιθώριο αυτής της αποκάλυψης θα κρατήσω τα ζώδια των δύο συνεταίρων δικηγόρων: Ένας «άσσος στην διαφυγή» Ιχθύς (με μπαμπά Ναζί) κι ένας «down to the earth» Καρκίνος ασχολήθηκαν με υπεράκτιες εταιρείες. Τυχαίο;

Επειδή όμως στον κόσμο των συμφερόντων δεν υπάρχουν άγγελοι, είναι σκόπιμο να κρατήσουμε κάποιες επιφυλάξεις σε σχέση με το τι και ποιους εξυπηρετούν αυτές οι αποκαλύψεις.

Κατ’ αρχήν, δεν είναι διόλου τυχαίο ότι στα Panama Papers λάμπουν διά της απουσίας τους οι Αμερικανοί, λες κι αυτοί... δεν έχουν offshore! Δεν θέλει λοιπόν και πολύ σκέψη για να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη επεισόδιο του Παγκόσμιου Οικονομικού πολέμου, που μαίνεται εδώ και αρκετά χρόνια, με δράστες αυτήν την φορά κάποια αμερικανικά ή φιλοαμερικανικά συμφέροντα..
Μάλιστα, οι συνέπειες της συγκεκριμένης αποκάλυψης θα είναι σε ένα μεγάλο βαθμό «ασύμμετρες», οδηγώντας σε μια ευρεία ανακατανομή πλούτου σε έναν ακόμη πιο στενό κύκλο «προνομιούχων».

Εννοείται, δε, ότι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί θα τελούν υπό καθεστώς εκβιασμού, έχοντας σαν μόνη εναλλακτική την παραίτηση, όπως συνέβη με τον πρωθυπουργό της Ισλανδίας. Στην συνέχεια βέβαια θα αντικατασταθούν από κάποια εντελώς... υπάκουα παιδιά, στο όνομα της κάθαρσης, πάντα!

Και ο στόχος είναι μάλλον προφανής, αφού μετά το ξεκαθάρισμα των «άτυχων» παικτών, που είχαν το θράσος να διεκδικήσουν μερίδιο στην παγκόσμια κυριαρχία, θα ανοίξει ο δρόμος για μια «σοβαρή» παγκοσμιοποίηση.

Επιστρέφοντας όμως στα «δικά μας», ούτε οι αποκαλύψεις για τις -περίπου γνωστές- εκβιαστικές προθέσεις του ΔΝΤ ήταν τυχαίες.
Θα το γράψω ευθέως: Στην πράξη εξυπηρετούν τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα να περάσει μάλλον ανώδυνα τον σκόπελο των νέων μέτρων, στην λογική του «εδώ πάνε να μας φάνε. Άρα... ψηφίστε!»
Ήταν δηλαδή ένα «δώρο» στον Πρωθυπουργό της χώρας, ώστε να επιβιώσει πολιτικά, μόνον που απ’ ό,τι φαίνεται τον λογαριασμό θα τον πληρώσουμε όλοι εμείς.

Όμως το τι μέλλει γενέσθαι με την διαπραγμάτευση, την αξιολόγηση και το νέο πολιτικό τοπίο που θα διαμορφωθεί μετά τον Ιούνιο, θα τα πούμε πολύ σύντομα, στο επόμενο επεισόδιο της εκπομπής «Τι είδε ο μάγος», που θα προβληθεί το Σάββατο 9 Απριλίου. Για την ώρα θα μείνω σε αυτό που έχω πει αρκετές φορές ότι δηλαδή «θα μας πουλήσουν» κι αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει plan Β και μένει μόνον στις υποσχέσεις που του δίνουν οι «απέξω», τότε... ζήτω που καήκαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: