Ψάχνεις μέθοδο αποτρίχωσης; Μάθε τα υπέρ & τα κατά - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Απριλίου 27, 2016

Ψάχνεις μέθοδο αποτρίχωσης; Μάθε τα υπέρ & τα κατά

​Εάν μέχρι σήμερα δεν υπήρξες ιδιαίτερα συνεπής σε θέματα αποτρίχωσης, ήρθε η ώρα να αποδείξεις τις καλές σου προθέσεις. To shape.gr σε βοηθά να βρεις τη μέθοδο που σου ταιριάζει.

Αποτρίχωσης οδηγός για να διαλέξεις...

Ξυραφάκι: γρήγορα, ναι, πρόχειρα όχι

Ιδανικό Για τις γάμπες, αλλά κυρίως για τις μασχάλες, επειδή σε αυτή την περιοχή η πιθανότητα να αυξηθεί η τριχοφυΐα είναι μηδαμινή.

Tι κάνει Κόβει την τρίχα στη βάση της επιδερμίδας γρήγορα, ανώδυνα και οικονομικά, λύνει άμεσα το πρόβλημα σε περιπτώσεις ανάγκης και γι 'αυτό προτιμάται από το 75% των γυναικών.

Μειονεκτήματα Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία κάθε 2 με 3 ημέρες.

Η γνώμη των ειδικών Το συχνό ξύρισμα με το ξυράφι μπορεί να προκαλέσει ψευδοθυλακίτιδα, μια φλεγμονώδης κατάσταση του δέρματος, που προκύπτει με το γύρισμα της τρίχας προς τα μέσα μετά το ξύρισμα ή από την εισχώρηση στο θύλακα τριχών που έχουν κοπεί κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας.

Πρακτική συμβουλή Ξεκίνησε απολυμαίνοντας την περιοχή με οινόπνευμα. Άπλωσε αφρό ξυρίσματος που ξηραίνει την επιδερμίδα λιγότερο από το σαπούνι και δίνει όγκο στην τρίχα, με αποτέλεσμα να αφαιρείται εύκολα. Τέλος, βάλε ενυδατικό γαλάκτωμα που καταπραΰνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Το μυστικό είναι να αλλάζεις συχνά την κεφαλή ή να χρησιμοποιείς ξυραφάκια μιας χρήσης.

Αγορά Τα νέα ξυραφάκια σέβονται απόλυτα την επιδερμίδα και την αφήνουν καθαρή και βελούδινη. Eπιπλέον, διαθέτουν περισσότερες από μία λεπίδες, με αποτέλεσμα να αφαιρούν ακόμη και τις πιο κοντές τρίχες από τα δύσκολα σημεία στα πόδια, στις μασχάλες, στο μπικίνι προκαλώντας έτσι λιγότερα κοψίματα και ερεθισμούς.

Αποτριχωτική κρέμα: η πιο εύκολη λύση

Ιδανική Για τις μασχάλες, την περιοχή του μπικίνι και τις γάμπες.

Τι κάνει Η κρέμα διεισδύει λίγο πιο βαθιά από την επιφάνεια του δέρματος και κόβει τις τρίχες από τη ρίζα.

Μειονεκτήματα Η διαδικασία είναι μάλλον αργή, αφού πρέπει να περιμένεις αρκετά λεπτά για να δράσει.

Η γνώμη των ειδικών Οι αποτριχωτικές κρέμες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και αλλεργίες. Μπορείς να δοκιμάσεις κάποια 24 ώρες πριν από την αποτρίχωση, έτσι ώστε να διαπιστώσεις αν ταιριάζει στο δικό σου δέρμα. Επίσης, δεν ενδείκνυται η χρήση τους σε δέρμα ξηρό με ακμή, μώλωπες ή καμένο από τον ήλιο.

Πρακτική συμβουλή Για να μπορέσεις να αφαιρέσεις και τις πιο μικρές τρίχες, επίμενε με ένα γάντι του μπάνιου όταν θα ξεπλένεις την κρέμα.

Αγορά Στο παρελθόν οι κρέμες αποτρίχωσης μύριζαν έντονα, εξαιτίας των χημικών συστατικών τους. Σήμερα η σύνθεσή τους έχει βελτιωθεί με ευχάριστα αρώματα που εξουδετερώνουν τη δυσάρεστη μυρωδιά των χημικών. Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων εκείνο που σου ταιριάζει καλύτερα. Ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας σου διάλεξε ζελ, σπρέι, κρέμα ή μους.

Κερί και χαλάουα: βελούδινη αίσθηση

Ιδανικό Για τις μασχάλες, τους μηρούς, τις γάμπες και την περιοχή του μπικίνι.

Τι κάνουν Φυλακίζουν την τρίχα και την αφαιρούν από τη ρίζα. Η επιδερμίδα παραμένει καθαρή και απαλή για πολλές ημέρες. Το δέρμα δεν ερεθίζεται και οι τρίχες σιγά σιγά αραιώνουν.

Μειονεκτήματα Ο έντονος στιγμιαίος πόνος. Αυτού του είδους η αποτρίχωση γίνεται συνήθως στο ινστιτούτο, αλλά μπορείς να την κάνεις και μόνη σου στο σπίτι. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με το κερί, ώστε να αποφύγεις τα εγκαύματα. Μπορείς να παρασκευάσεις τη χαλάουα μόνη σου (με ζάχαρη, νερό και λεμόνι) ή να την αγοράσεις έτοιμη.

Η γνώμη των ειδικών Το ζεστό κερί δε συνιστάται όταν υπάρχουν προβλήματα κακής κυκλοφορίας στα πόδια (κιρσοί, ευρυαγγείες, φλεβίτιδα). Η χαλάουα μπορεί να προκαλέσει μελανιές, αν δεν γίνει από έμπειρο χέρι.

Πρακτική συμβουλή Για μια ιδανική αποτρίχωση οι τρίχες θα πρέπει να έχουν μήκος 5 χιλιοστά στα πόδια και 6 χιλιοστά στην περιοχή του μπικίνι.

Αγορά Τα κιτ αποτρίχωσης που υπάρχουν στο εμπόριο σου προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία, αλλά και πολύ καλής ποιότητας κερί που αφήνει την επιδερμίδα απαλή και βελούδινη.

Ηλεκτρική μηχανή: ζήτημα και πρακτικότητα

Ιδανική Για τις γάμπες, τις μασχάλες και το μπικίνι.

Τι κάνει Αφαιρεί εύκολα και γρήγορα τις τρίχες από τη ρίζα, αποδυναμώνοντάς τες σταδιακά.

Μειονεκτήματα Μπορεί να εμφανιστούν σπυράκια ή να γυρίσουν οι τρίχες προς τα μέσα.

Η γνώμη των ειδικών Για να αποφεύγεις τα σπυράκια και τους ερεθισμούς, προσπάθησε να διατηρείς την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη και απαλή. Καλό είναι δύο φορές την εβδομάδα να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα με ένα απαλό προϊόν απολέπισης.

Πρακτική συμβουλή Χρησιμοποίησε τη μηχανή μετά το μπάνιο, όταν οι πόροι θα είναι ανοιχτοί και επομένως ο πόνος θα μειωθεί αισθητά. Στο τέλος άπλωσε μια ενυδατική κρέμα.

Αγορά Όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες αποτριχωτικές μηχανές τη δεκαετία του '80, αποτελούσαν πραγματική επανάσταση στον τομέα της αποτρίχωσης. Ωστόσο ο πόνος που προκαλούσαν ήταν ένα σημαντικό ζήτημα. Σήμερα οι νέες αποτριχωτικές μηχανές ελαχιστοποιούν τον πόνο κάνοντας την αποτρίχωση πολύ πιο ευχάριστη.

Λέιζερ: η μόνιμη λύση

Ιδανικό Για όλο το σώμα και κυρίως για την επιδερμίδα πάνω στα χείλη και το μπικίνι.

Τι κάνει Καθώς η τρίχα απορροφά το φως του λέιζερ η έντονη θερμότητα καταστρέφει τη ρίζα της και μειώνει την τριχοφυΐα κατά 20-25% σε κάθε συνεδρία.

Μειονεκτήματα Το υψηλό σχετικά κόστος, που για κάποιες γυναίκες είναι απαγορευτικό. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι το λέιζερ απορροφά περισσότερο τις σκουρόχρωμες τρίχες και όχι τις ανοιχτόχρωμες, στις οποίες είναι λιγότερο αποτελεσματικό. Τέλος, από κακή χρήση, μπορεί να εμφανιστούν δυσχρωμίες και κηλίδες.

Η γνώμη των ειδικών Εφαρμόζεται σε όλα τα σημεία του σώματος, αφήνει όμως έναν ελαφρύ ερεθισμό για λίγες ώρες, γι' αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρακτική συμβουλή Εάν θα επιλέξεις το λέιζερ για να απαλλαγείς από την τριχοφυΐα, πρέπει να απευθυνθείς σε δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό.


Πηγή : Shape

Δεν υπάρχουν σχόλια: