Η Καλαμάτα «έκλεψε» τις καρδιές ξένων και Ελλήνων χορωδών! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Απριλίου 02, 2016

Η Καλαμάτα «έκλεψε» τις καρδιές ξένων και Ελλήνων χορωδών!

Εντυπωσιασμένοι οι 1.500 και πλέον συμμετέχοντες τόσο από την πόλη όσο και από τη διοργάνωση

Eπιθυμία τους να ξαναβρεθούν στην Καλαμάτα

Για τέσσερις ημέρες η Καλαμάτα έζησε στους ρυθμούς του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών. Από την προηγούμενη Τετάρτη και την παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μέχρι και χθες το βράδυ στην κατάμεστη Τέντα, όπου έπεσε η αυλαία, η Καλαμάτα πλημμύρισε από μελωδίες, χαμόγελα και ευτυχισμένους ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Και η διοργάνωση, όμως, τόσο από την πλευρά της Intekultur όσο και από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, ανταποκρίθηκε σ’ αυτή την τόσο μεγάλη «πρόκληση» και «πέρασε» με άριστα.
Παράλληλα, οι πολίτες της Καλαμάτας γέμισαν ασφυκτικά τις αίθουσες στις οποίες έλαβε χώρα το φεστιβάλ, ακόμα και τις πρωινές ώρες, καθώς και τα δυο Gala που διοργανώθηκαν ήταν με εισιτήριο.
Επίσης, εξυπηρέτησαν με χαμόγελο όλους τους επισκέπτες, που δε βρήκαν κάτι άσχημο για να μας προσάψουν.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τον υπέροχο «καλαματιανό» καιρό που ήταν σύμμαχος, αποτελούν αναμφίβολα την καλύτερη διαφήμιση για την πόλη μας στα πέρατα της γης, αλλά και ένα «ισχυρό» ατού για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021!

Βρέθηκαμε στους χώρους όπου διαγωνίστηκαν οι 16 χορωδίες και συνάντησε τις αποστολές από το εξωτερικό και την Ελλάδα, οι οποίοι μας μίλησαν τόσο για τη διοργάνωση όσο και για την εμπειρία τους από τη διαμονή στην Καλαμάτα.

( Η γυναικεία χορωδία “Oslo Vocalis” από την Νορβηγία)

Νορβηγία, «Oslo Vocalis»
Από τα βορειότερα μέρη της Ευρώπης και συγκεκριμένα το Όσλο, η γυναικεία χορωδία της Νορβηγίας βρέθηκε στη νοτιότερη πόλη της ηπειρωτικής Ευρώπης. Η μαέστρος της, Vigdis Oftung, μας είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά για τη χορωδία τους που συμμετέχει σε διεθνές διαγωνισμό της Intekultur, καθώς έχουν μεγάλη εμπειρία από ανάλογους.
Όσο για την Καλαμάτα, τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ειδικά ο καιρός, καθώς αυτή την εποχή στο Όσλο έχει ξεκινήσει ο χειμώνας.
Τα καλύτερα είχε να πει και για τη διοργάνωση, την οποία βρήκε άρτια, αλλά και για τους εθελοντές, που τους εξυπηρέτησαν σε οτιδήποτε χρειάστηκαν τη βοήθειά τους.

(Με την γυναικεία χορωδία «Choir of South Normal University» από τη Νότιο Κίνα)

Κίνα, «Choir of South Normal University»
Από τη μακρινή Κίνα και συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Normal University, δίπλα στο Hong Kong, βρέθηκε στην Καλαμάτα η γυναικεία χορωδία του πανεπιστημίου. Η Su Yan Hui, μαέστρος της χορωδίας, δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πρώτη τους επίσκεψη τόσο στην πατρίδα μας όσο και στην Καλαμάτα. Ειδικά οι άνθρωποι της Καλαμάτας ήταν πολύ εξυπηρετικοί και φιλόξενοι, μας είπε χαρακτηριστικά.
Πολύ ιδιαίτερη και ευχάριστη εντύπωση τους έκανε, επίσης, ότι είχαν μεσημεριανό γεύμα στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας, όπου οι μαθητές και οι καθηγητές τούς υποδέχτηκαν με μεγάλη ζεστασιά, ενώ οι κοπέλες από την Κίνα τούς το ανταπέδωσαν τραγουδώντας τους.
Τέλος, ευχήθηκε στο μέλλον να ξαναβρεθούν στην Καλαμάτα!

(O Στέφαν Τζούκιτς μέλος της χορωδίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης κατά τη διάρκεια της παρέλασης της Τετάρτης στην Καλαμάτα)

Βοσνία Ερζεγοβίνη, «Mjesoviti kamerni hor “Srbadija”»
Ο Stephan Jukic, μέλος της μεικτής χορωδίας, από το σερβικό κομμάτι της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και συγκεκριμένα την πόλη Μπιέλινα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση. Οι ίδιοι έχουν εμπειρία, καθώς συμμετείχαν για 10η φορά σε διαγωνισμό της Intekultur, ενώ ήρθαν με προσδοκίες να κερδίσουν.
Την Καλαμάτα τη βρήκαν πανέμορφη με καταπληκτικό καιρό για την εποχή. Επίσης, συνάντησαν ανθρώπους φιλόξενους και πρόθυμους να τους βοηθήσουν στο οτιδήποτε.
Έκλεισε, δε, με την ελπίδα στο μέλλον να επιστρέψουν στην πόλη μας, για ένα ανάλογο φεστιβάλ.

(Ο Ede Camouzis μαέστρος της χορωδίας «Coral da UNB» από τη Βραζιλία, στις τελευταίες πρόβες έξω από το Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών)

Βραζιλία, «Coral de UNB»
Από την πρωτεύουσα της Βραζιλίας βρέθηκαν για πρώτη φορά οι περισσότεροι από τη μεικτή χορωδία της Μπραζίλια στην Ελλάδα, ενώ για όλους ήταν η πρώτη φορά στην Καλαμάτα.
Ο μαέστρος της χορωδίας, Ede Camouzis, μας είπε ότι είναι η πρώτη συμμετοχή για τη χορωδία τους σ’ ένα διαγωνισμό της Intekultur και η εμπειρία τους ήταν καταπληκτική, ενώ δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι τόσο με τη διοργάνωση όσο και με την απόδοσή τους.
Για την Καλαμάτα, εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια, τόσο για τους ανθρώπους της όσο και για τη φυσική της ομορφιά, και έκλεισαν με την υπόσχεση ότι, εφόσον η πόλη είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021, οι ίδιοι θα ξαναέρθουν για να τραγουδήσουν…

(Η παιδική χορωδία «Solovushka» από την μακρινή Σιβηρία στις τελευταίες πρόβες πριν το διαγωνισμό στην πλατεία των Ταξιαρχών)

Ρωσία, «Solovushka»
Από την ήδη χιονισμένη Σιβηρία και συγκεκριμένα την πόλη Νικούτσια βρέθηκε στους 30 βαθμούς της Καλαμάτας η παιδική χορωδία της Ρωσίας.
Η Tatiana Shedelnikova, μαέστρος, μας είπε ότι η χορωδία τους έχει μεγάλη εμπειρία σε ανάλογους διαγωνισμούς. Μάλιστα, όλοι στη χορωδία ήταν πολύ χαρούμενοι που βρέθηκαν στην Καλαμάτα, ενώ αρκετά ευχαριστημένοι και με τη διοργάνωση.
Τέλος, η Καλαμάτα τούς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, κυρίως με τη φυσική της ομορφιά, τη θάλασσα, το γαλανό ουρανό, αλλά και ολόκληρη η Μεσσηνία τούς εντυπωσίασε, καθώς είχαν χρόνο για κάποιες μικρές εκδρομές.

(Με τη μικτή χορωδία «Chorus of Zhejiang song & dance theatre» από την Κίνα)

Κίνα, «Chorus of Zhejiang song & dance theatre China»
Από τη μακρινή Ανατολή και συγκεκριμένα την πόλη Zhejang βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μεικτή χορωδία της περιοχής. Ο μαέστρος Cuisong Zhou και το μέλος της χορωδίας, η He Lisha, εκφράστηκαν με πολύ θερμά λόγια για τη διοργάνωση, αλλά ιδιαίτερα για τους εθελοντές, που ήταν δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειάστηκαν. Την Καλαμάτα βρήκαν πανέμορφη με πολύ φιλόξενους ανθρώπους και η διαμονή τους εδώ θα τους μείνει αξέχαστη!

(Η νεανική χορωδία από το Λιντς της Αυστρίας «Academy Singers»)

Αυστρία, «Academy singers»
Από το Λιντς της Αυστρίας ήρθε στην Καλαμάτα η μεικτή νεανική χορωδία. Το μέλος της Stefan μας είπε ότι για τους ίδιους ήταν η δεύτερη συμμετοχή σε ανάλογο διαγωνισμό, καθώς πριν από δύο χρόνια είχαν βρεθεί στην Ισπανία. Δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι τόσο με τη διοργάνωση όσο και με τη δική τους απόδοση. Όσο για την Καλαμάτα, τη χαρακτήρισαν πανέμορφη και ήρεμη πόλη με καταπληκτικό κλίμα και καιρό, που ελπίζουν να ξαναεπισκεφθούν στο μέλλον…

Από Ελλάδα
Η Καλαμάτα δεν εντυπωσίασε, όμως, μόνο τις ξένες αποστολές, αλλά και τις χορωδίες από την Ελλάδα.

( Εντυπωσίασε το κοινό στο Μέγαρο Χορού η παιδική χορωδία της Κέρκυρας)

Κέρκυρα
Με δύο συμμετοχές, τόσο την Παιδική Χορωδία, που έκλεψε τις εντυπώσεις στον παιδικό διαγωνισμό το πρωί της Παρασκευής, όσο και την Αντρική, ήρθε η Κέρκυρα στην Καλαμάτα.
Η πιανίστρια της Παιδικής Χορωδίας της Κέρκυρας, Έλλη Γλαρού, μας είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σ’ ένα διεθνή διαγωνισμό και, όπως ήταν φυσικό, πολλά παιδιά, λόγω και της μικρής τους ηλικίας, είχαν τρακ. Ωστόσο, είναι πολύ ευχαριστημένη με την απόδοση που είχαν στο διαγωνισμό, ενώ με κολακευτικά λόγια μίλησε και για την αίθουσα του Μεγάρου Χορού.
Η δε Καλαμάτα, για την ίδια, αλλά και για όλα τα μέλη της αποστολής, αποτέλεσε την «ευχάριστη έκπληξη», καθώς βρήκαν μια πανέμορφη ήσυχη και οργανωμένη πόλη. Η ίδια ευχήθηκε να παραμείνει έτσι, να αποκτήσει ουσιαστική ανάπτυξη και να μη γίνει τελείως τουριστική όπως η Κέρκυρα.
Με τα καλύτερα λόγια για την πόλη μίλησαν, επίσης, δύο μέλη της ανδρικής χορωδίας της Κέρκυρας, ο Γαβρίλης Χειρδάρης και ο Δαμιανός Γουδέλης. Βρήκαν την Καλαμάτα καλύτερη από ό,τι περίμεναν, όμορφη, ήρεμη και με σωστή λειτουργία.

(Ο Δημήτρης Μπουζάνης μαέστρος της Μικτής Χορωδίας του ΟΤΕ)

Χορωδία ΟΤΕ
Με παράδοση από το 1958 και με ριζική ανανέωση το 2012, η μεικτή Χορωδία του ΟΤΕ έδωσε το «παρών» στο 1ο Διεθνές Διαγωνισμό και Φεστιβάλ της Καλαμάτας. Ο μαέστρος της, Δημήτρης Μπουζάνης, δήλωσε ενθουσιασμένος τόσο από τη διοργάνωση όσο και από την ανταπόκριση που είχε από τους ντόπιους το φεστιβάλ, καθώς γέμισαν ασφυκτικά όλες τις αίθουσες και ενθάρρυναν τις χορωδίες με το χειροκρότημά τους.
Για την Καλαμάτα είχε να πει τα καλύτερα, καθώς τη βρήκε πολύ όμορφη πόλη, τόσο στην παραλιακή της ζώνη όσο και στο κέντρο της, ενώ πιστεύει ότι ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην «πρόκληση» να διοργανώσει για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο γεγονός, με χιλιάδες συμμετέχοντες. 

Πηγή tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add