Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στη γενέτειρα του Ολυμπισμού - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Απριλίου 21, 2016

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στη γενέτειρα του Ολυμπισμού

Επιμέλεια Πάνος Κιτσικόπουλος | Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Το έναυσμα για την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δόθηκε την Πέμπτη στην Αρχαία Ολυμπία.

Έπειτα από την καθιερωμένη επίκληση στον «φωσφόρο Φοίβο», η πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου άναψε την Ιερή Φλόγα στο Ναό της Ήρας, παρόντος, μεταξύ άλλων, του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.


Στην ομιλία του, ο κ. Μπαχ συνδύασε το συμβολισμό της Ολυμπιακής Φλόγας με την πολιτική κρίση που μαίνεται στη Βραζιλία.

«Μέσα στις δύσκολες ημέρες που περνά η Βραζιλία, αυτή η Φλόγα μας θυμίζει πως είμαστε όλοι κομμάτι της ίδιας ανθρωπότητας. Η Φλόγα είναι ένα αρχαίο σύμβολο ειρήνης και αρμονίας, σύμβολο της δύναμης που έχει η ανθρωπότητα να ενώνεται παρά τις επιμέρους διαφορές μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ

Αφού περιοδεύσει για επτά ημέρες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, το σύμβολο της παγκόσμιας ενότητας θα παραδοθεί σε αντιπροσωπεία της βραζιλιάνικης Ολυμπιακής Επιτροπής στο πλαίσιο ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Η άφιξή της στη Μπραζίλια έχει προγραμματιστεί για τις 3 Μαΐου.

Από εκεί, η Ιερή Φλόγα θα φωτίσει πάνω από 300 πόλεις της Βραζιλίας, για να καταλήξει στις 5 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο.

Επιμέλεια Πάνος Κιτσικόπουλος | Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add