Πάσχα για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Απριλίου 22, 2016

Πάσχα για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 13:10

Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείοπροσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές του δράσεις για τις πασχαλινές διακοπές. Με τις δράσεις αυτές, τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους. Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι φτιάχνοντας τα δικά τους πασχαλινά αυγά, εμπνευσμένα από τα εκθέματα του Μουσείου. Επίσης, οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μύθους και ιστορίες της Πασχαλιάς και της Άνοιξης από τη Νίκη Κάπαρη με μουσική συνοδεία από τον Γιάννη Ψειμάδα.

Αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν: 

Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 
Εορταστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παραμύθι της Κυριακής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο».Η Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί μύθους και ιστορίες της Πασχαλιάς και της Άνοιξης και την αφήγηση θα πλαισιώσει ο Γιάννης Ψειμάδας με ήχους κρουστών και εγχόρδων οργάνων.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Βωμού και θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρονών και στους συνοδούς τους.

Ώρα διεξαγωγής: 11:30-12:30. 
Η είσοδος για τα παιδιά και έναν συνοδό θα είναι ελεύθερη.

Μ. Τρίτη 26 Απριλίου
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Καλωσορίζοντας την Άνοιξη» και εικαστικό εργαστήρι κατασκευής πασχαλινού αυγού.Τα παιδιά, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων αρχαιολόγων του Μουσείου, θα ερευνήσουν εκθέματα που έχουν σχέση με την Άνοιξη και θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι δημιουργώντας το δικό τους πασχαλινό αυγό, εμπνευσμένο από όσα ανακάλυψαν στο μαγικό τους ταξίδι. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 13:00
Αριθμός παιδιών: 25
Η εκπαιδευτική δράση παρέχεται δωρεάν για τα παιδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: