"Κλείδωσε" η επίσκεψη του Β.Πούτιν στην Αθήνα - Πρωτοφανή τα μέτρα ασφαλείας - Ανησυχία για επιθέσεις ισλαμιστών - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016

"Κλείδωσε" η επίσκεψη του Β.Πούτιν στην Αθήνα - Πρωτοφανή τα μέτρα ασφαλείας - Ανησυχία για επιθέσεις ισλαμιστών

2.000 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΣΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΔ «ΑΣΠΙΔΑ» ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

Οπως αναφέρουν ασφαλείς ρωσικές πηγές στο pronews.gr και θα καταλύσει στο Lagonnisi Resort με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται να ξεπερνούν τον χαρακτηρισμό "δρακόντεια". 

Συνολικά για την ασφάλεια του Ρώσου προέδρου θα κινητοποιηθούν 2.000 άτομα από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Χθες και σήμερα στελέχη της GRU (Generalnovo Shtaba, Гла́вное разве́дывательное управле́ние, Main Intelligence Directorate) της αρμόδιας υπηρεσίας των ρωσικών ΕΔ για εξωτερικές απειλές και της SVR (Sluzhba vneshney razvedki, Слу́жба вне́шней разве́дки, Foreign Intelligence Service) της αρμόδιας υπηρεσίας για θέματα αντικατασκοπείας, ερεύνησαν το Lagonnisi Resort και την γύρω περιοχή και την ασφάλισαν.

Τον Ρώσο πρόεδρο θα τον συνοδεύσουν πάνω από 70 στελέχη της προεδρικής φρουράς αντίστοιχης της αμερικανικής Secret Service (και αυτή αντίστοιχα προστατεύει τον αμερικανό πρόεδρο) με μόνο καθήκον την προστασία του σε κάθε του κίνηση.

Ήδη έχουν κλειστεί 120 δωμάτια για την συνοδεία του Ρώσου προέδρου καθώς μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται Ρώσοι επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι κ.λ.π

Θα υπάρξει κινητοποίηση, πέραν της προσωπικής φρουρά τους προέδρου, στις ειδικές δυνάμεις τους Λιμενικού, του ΠΝ και κινητοποίηση στην ΠΑ που θα προσφέρει κάλυψη από ασύμμετρες αεροπορικές απειλές.

Μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ θα εκτελούν αποστολές CAP, πάνω από την περιοχή για να αποφευχθούν περιπτώσεις "Renegade", δηλαδή πτήσεις αυτοκτονίας πολιτικών αεροσκαφών, με εντολές μεσης άκατάρριψης σε οποιοδήποτε αεροσκάφος ίπταται στην περιοχή και δεν υπακούει στο κέντρο ελέγχου.

Επισης θα υπαρχει στην περιοχή επιτήρηση από ραντάρ εντοπισμού αεροσκαφών χαμηλών πτήσεων όπως τα mini drones τα οποία αποτελούν μια νέα πρόκληση ασφάλειας.

Ιδιαίτερα ανησυχούν οι Ρώσοι για ισλαμικά τρομοκρατικά στοιχεία που έχουν πιθανόν παρεισφρύσει στους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Αττική.

Ηλεκτρονικές συσκευές θα καταγράφουν οτιδήποτε κινείται γύρω από το Lagonissi Resort και κυρίως θα παρεμβάλουν στα μήκη κύματος που χρησιμοποιούνται από τα drones: Τα τελευταία θεωρούνται η νέα μεγάλη πρόκληση ασφάλειας, αφού δεν εντοπίζονται από ραντάρ ή θέλουν ειδικά ραντάρ για να εντοπιστεί το εξαιρετικά μικρό ίχνος τους και μπορούν με πτήση ελάχιστων λεπτών να μεταφέρουν με ακρίβεια σε απόσταση 1000 μέτρων σεβαστή ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Γενικά έχει σχεδιαστεί ειδικό πρόγραμμα για τις μετακινήσεις του Ρώσου προέδρου προς Αθήνα και αντίστροφα εάν τελικά γίνουν και η όλη δραστηριότητα δεν επικεντρωθεί στο τουριστικό συγκρότημα..

Υπάρχει πιθανότητα να συναντηθεί ο Ρώσος προεδρος και με τον Κ.Καραμανλή με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: