'Naked in New York' photo project asks: 'Why the hell do we need clothes?' - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2016

'Naked in New York' photo project asks: 'Why the hell do we need clothes?'

Ένας φωτογράφος απλά αναρωτιόταν «τι ο κόσμος θα αισθανόταν γυμνός, χωρίς την ενδυνάμωση ή την αποδυνάμωση των ενδυμάτων».


Ορισμένες κοινωνικές πρακτικές είναι τόσο ριζωμένες στην κουλτούρα μας ότι δεν είναι μόνο όταν κάνετε ένα βήμα πίσω, σαν να παρατηρήσατε για πρώτη φορά έναν ξένο παρατηρητή Γη, ότι συνειδητοποιείτε πόσο παράλογο και ίσως είναι περιττό.

Το ανθρώπινο φορτίο των ρούχων είναι αναμφισβήτητα ένα τέτοιο πράγμα (η θερμότητα είναι εκτός φύσεως). Η ενδυμασία μας βοηθά να κατασκευάσουμε μια ταυτότητα ή να αποτρέψουμε την εμφάνισή μας πιο αληθινής; Μήπως η ικανότητα να «ξεσηκώνεται» αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία και την εγγενή ομορφιά της ή περιορίζει το σώμα σε απλώς ένα σεξουαλικό πράγμα; Γιατί ακριβώς είναι γυμνός στο κοινό ενάντια στο νόμο;

Η φωτογράφος Erica Simone πρόσφατα έβαλε τον εαυτό της στις πρώτες γραμμές αυτής της συναρπαστικής συζήτησης με το Nue York: Αυτο-Πορτραίτα ενός Bare Urban Citizen.

Οι φωτογραφίες την βλέπουν να κάνουν καθημερινά πράγματα όπως ψώνια, μετακινήσεις, πιάνοντας μια καμπίνα, αγοράζοντας τσιγάρα σε ένα κατάστημα και κάνοντας ένα τηλεφώνημα σε ένα καφενείο - εκτός από εντελώς, εντελώς, αλαζονικά, ένδοξα, επαναστατικά γυμνά.

Το έργο «γεννήθηκε από μια πρώτη ερώτηση για την ένδυση και τη σημασία της μόδας στη σύγχρονη κοινωνία», σχολίασε .

Erica Simone - 'Nue York: Αυτοπροσωπογραφίες ενός Bare Urban Citizen'


Αναγνωρίζοντας τη λειτουργία των ρούχων, η Erica εξήγησε: "Τα ρούχα δεν ταιριάζουν μόνο με τις φυσικές μας ανάγκες. Αυτό που φορούμε λειτουργεί ως σιωπηρή γλώσσα, επιτρέποντάς μας να μεταφέρουμε ποιοι είμαστε και να θέλουμε να είμαστε στον έξω κόσμο. Η μόδα αποκαλύπτει τις διαθέσεις μας, την κοινωνική μας στάση και καθιερώνει τη δυναμική μεταξύ των ανθρώπων. Πουθενά δεν είναι πιο εμφανές από ό, τι στους δρόμους αυτής της πρωτεύουσας μόδας που ονομάζουμε Νέα Υόρκη. "

Αλλά αντιδρούσε: «Καθώς παρακολουθούσα μια κοινωνία με εμμονή στην εικόνα που ενδιαφέρεται περισσότερο για τις πωλήσεις σε Barneys από ό, τι οι άστεγοι που αγνοούν καθώς παραμονεύουν, άρχισα να αναρωτιέμαι τι ο κόσμος θα νιώθει γυμνός, χωρίς την ενδυνάμωση ή την αποδυνάμωση του είδη ένδυσης. Τι θα ήταν αν το μόνο που είχαμε ήταν η φυσική μας κατάσταση να εκφράσουμε ποιοι είμαστε; Θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε την αυτοσυνειδησία μας και να είμαστε πλήρως αυτοπεποίθηση στο δικό μας δέρμα; Πώς θα αφομοιώσουμε ή θα εξαφανίσουμε; Θα μπορούσε να είναι γυμνό στον κόσμο να ξεπεράσει τις σεξουαλικές συνειρμούς και γιατί είναι γυμνό τόσο το ταμπού ότι είναι ενάντια στο νόμο; "

Οι περισσότεροι περαστικοί φαίνονται αρκετά ανυπέρβλητοι από το γυμνό της, το οποίο δεν προοριζόταν για αξία σοκ.

"Από εκεί, το φωτογραφικό μου έργο ανθίζει», είπε. "Με ένα τρίποδο και μια δόση αδρεναλίνης, πήγα στους πολυσύχναστους δρόμους για να δοκιμάσω τη Νέα Υόρκη στο γυμνό. Το σημείο δεν είναι να είναι γυμνό για την αξία του κλονισμού. Είμαι απλά ένας καλλιτέχνης που θέλει να εξερευνήσει χιουμοριστικά κάποιες ενδιαφέρουσες σκέψεις για την κοινωνία και να αναρωτηθεί ποιοι είμαστε και να ενσωματώσουμε ως ανθρώπινα όντα ».

Νέα Υόρκη: Οι Αυτοπροσωπογραφίες ενός Bare Urban Citizen ξεκινούν από την Πινακοθήκη Fitzjohns του Κάστρου και είναι τώρα διαθέσιμες ως βιβλίο . Μπορείτε να ακολουθήσετε την Erica στο Instagram εδώ .

    Δεν υπάρχουν σχόλια: