Εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης που θα σας εκπλήξουν - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016

Εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης που θα σας εκπλήξουν

Και όμως, η ζάχαρη δεν είναι μόνο για τα γλυκά! Δείτε μερικές ακόμα χρήσεις της που πιθανόν δεν είχαν περάσει καν από το μυαλό σας...
Για να διατηρείται το κραγιόν
Ένα από τα προβλήματα των γυναικών είναι ότι το κραγιόν δεν παραμείνει όση ώρα θα ήθελαν. Εξαφανίζεται από το άγγιγμα ποτηριών, το κάπνισμα, το γλείψιμο των χειλιών... Για να μείνει λίγο περισσότερο, τρίψτε λίγη ζάχαρη στα χείλη σας, αφού έχετε βάλει κραγιόν. Αφήστε τη για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να γλείψτε την απαλά να φύγει εντελώς.
Για να καλμάρει μωρά
Εάν το παιδί σας έχει προβλήματα με τον ύπνο ή πονάει μετά από ένα από τα διάφορα εμβόλια κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του, μπορείτε να του δώσετε ένα διάλυμα με ένα μέρος ζάχαρη και τέσσερα μέρη νερό πριν το εμβόλιο.
Για να καλμάρει το κάψιμο στη γλώσσα
Αν έχετε κάψει τη γλώσσα σας πίνοντας τσάι, καφέ ή σούπα ή δοκιμάζοντας σάλτσα, πιπιλίστε έναν κύβο ζάχαρης ή βάλτε πάνω στη γλώσσα σας μερικούς κόκκους.
Για να μειώσει την πικάντικη γεύση
Αν φτιάχνετε ένα καρύκευμα ή σάλτσα και το έχετε κάνει πάρα πολύ πικάντικο, απλά προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Το κόλπο αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί όταν μια συνταγή με ντομάτα είναι πολύ όξινη.
Για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σαςΑναμειγνύοντας ζάχαρη με ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό φυσικό προϊόν για την εξάλειψη των νεκρών κυττάρων από ολόκληρο το σώμα σας.
Για να καθαρίσετε την καφετιέρα
Ρίχνουμε ένα τέταρτο φλιτζανιού ζάχαρη στην υποδοχή της σκόνης και το αφήνουμε για 3 λεπτά, σαν να φτιάχναμε καφέ. Καθαρίζουμε με άφθονο νερό.
Για να αφαιρέσετε λεκέδες λίπους
Αν το αγαπημένο σας ρούχο, κουβέρτα ή κουρτίνες αποκτήσουν λεκέδες λίπους, μπορείτε να κάνετε μια πάστα ζάχαρης και νερού και να την εφαρμόσετε άμεσα. Το αφήνετε για τουλάχιστον μία ώρα και στη συνέχεια πλένετε όπως συνήθως.
Για να καθαρίσετε βρώμικα χέρια
Χρήσιμο για τους άνδρες που εργάζονται με γράσο ή λάδια (μηχανικοί για παράδειγμα) ή μετά από τη ζωγραφική. Απλά προσθέστε λίγη ζάχαρη και πλύνετε με σαπούνι όπως συνήθως, έτσι ώστε να γίνει τραχύ.
Για να βελτιώσετε την εμφάνιση του κήπου σας
Αναμείξτε τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη με δύο κουταλιές ξύδι και μια κουταλιά ζεστό νερό. Απλώστε το στο χώμα γύρω από τα φυτά. Η ζάχαρη θα θρέψει τους μίσχους και το ξύδι θα αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηριδίων.
Για να κρατήσετε τα μπισκότα ή επιδόρπια φρέσκα
Βάλτε τα σε ένα σφραγισμένο δοχείο μαζί με μερικούς κύβους ζάχαρης, έτσι ώστε να διατηρηθούν περισσότερο. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με το τριμμένο τυρί, έτσι ώστε να μην σκληρύνει.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add